Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Συνεργασία με τους Υφυπουργούς Τουρισμού και Περιβάλλοντος

Τους Υφυπουργούς Τουρισμού και Περιβάλλοντος Σοφία Ζαχαράκη και Γιώργο Αμυρά δέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Με τους δύο Υφυπουργούς, τους συνεργάτες τους και τους βουλευτές του Νομού Μαρία Κεφάλα και Σταύρο Καλογιάννη που παραβρέθηκαν στη συνάντηση, συζήτησαν θέματα ανάδειξης της περιοχής, της προστασίας του περιβάλλοντος και των δυνατοτήτων που έχουν τα Γιάννενα για μία ολική τουριστική επανεκκίνηση.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στο άνοιγμα των Ιωαννίνων προς την Κύπρο και το Ισραήλ και στην ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της προβολής στις περιοχές αυτές.

«Υποδεχθήκαμε με χαρά τον Υφυπουργό Γιώργο Αμυρά, ο οποίος είναι πολύτιμος συνεργάτης του Δήμου μας και βοηθά σημαντικά σε πολλά θέματα. Με την ίδια χαρά υποδεχθήκαμε και την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη με την οποία συζητήσαμε όλα τα θέματα του τουρισμού που βρίσκονται στο προσκήνιο το τελευταίο διάστημα. Ο τουρισμός έχει ανοίξει και εμείς έχουμε αυξημένες προσδοκίες μέσα στις δύσκολες συνθήκες που περνάμε», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς στις δηλώσεις του ανέφερε ότι «προσκαλέσαμε συνειδητά την Υφυπουργό Τουρισμού ώστε αύριο που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος να την γιορτάσουμε σε ένα τόπο σαν τον δικό μας, ένα τόπο με ωραία μέρη, ωραίους ανθρώπους και ωραίες γεύσεις.

Αυτό που συζητήσαμε και με τον δήμαρχο είναι το ζήτημα της ανάπτυξης διαφόρων μορφών τουρισμού με επίκεντρο τα Γιάννενα. Εμείς στο Υπουργείο Περιβάλλοντος έχουμε εντάξει στο Ταμείο Ανάκαμψης έργα πολλών δεκάδων εκατομμυρίων για την προώθηση του περιπατητικού τουρισμού. Έχουμε στα Γιάννενα μονοπάτια υπέροχης ομορφιάς, πολλών χιλιομέτρων, και είμαστε αποφασισμένοι να τα χρηματοδοτήσουμε ώστε οι τουρίστες να έχουν μία ακόμη επιλογή σε όλη την διάρκεια του έτους».