Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Συστάσεις για τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων

Την ανάγκη αυστηρής τήρησης όλων των προβλεπόμενων μέτρων στον χώρο της εστίασης ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος διάδοσης του Covid-19 υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Ο Δήμαρχος επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Σωματείου Καφέ Μπαρ, Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων επισημαίνοντας την ανάγκη αυστηρής τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Παράλληλα επικοινώνησε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ιωαννίνων κ. Βασίλη Μουσελίμη στον οποίο μετέφερε διαμαρτυρίες και παράπονα που δέχεται ο δήμος και αφορούν σε πλημμελή τήρηση των μέτρων αλλά και σε συνωστισμό, ειδικά κατά τις βραδινές ώρες.

Ζήτησε την εντατικοποίηση των ελέγχων και των συστάσεων ενώ απευθύνει έκκληση και προς τους πολίτες ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

«Ο κίνδυνος δεν πέρασε. Ο ιός είναι ακόμη εδώ και οφείλουμε όλοι να μην του δώσουμε χώρο επανεμφάνισης. Ο μοναδικός τρόπος για να το πετύχουμε είναι η αυστηρή τήρηση των μέτρων και κυρίως των αποστάσεων. Η πιθανότητα εκδήλωσης κρούσματος την ώρα που προσπαθούμε να επανέλθουμε στην καθημερινότητα μπορεί να έχει πολλαπλές συνέπειες για όλους μας. Οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί ώστε να αποφύγουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο», υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Σημειώνεται ότι στο εξής θα εντατικοποιηθούν και οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας.