Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Σύμβαση ενός εκατομμυρίου για αποκαταστάσεις δρόμων

Την σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου βελτίωσης και ανακατασκευής υποδομών υπέγραψε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου.
Το έργο έχει προϋπολογισμό ένα εκατομμύριο ευρώ και αφορά στην ανακατασκευή και την βελτίωση του οδικού δικτύου με κύριο αντικείμενο την αποξήλωση ασφάλτου και την αντικατάσταση του κατεστραμμένου ασφαλτοτάπητα.
Το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών θα αναπτυχθεί στις περιοχές της Βρυσούλας, της Καραβατιάς και των Αμπελοκήπων ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα στο οδικό δίκτυο τα οποία έγιναν πιο σοβαρά λόγω και των βροχοπτώσεων.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου μετά την συζήτηση που είχε με τον ανάδοχο και τον αντιδήμαρχο έργων Γιώργο Αρλέτο ζήτησε οι εργασίες να ξεκινήσουν άμεσα.
Παράλληλα τονίστηκε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπογραφεί η σύμβαση για το μεγάλο έργο οδικής ασφάλειας που έχει χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης με το ποσό των 4,1 εκατομμυρίων ευρώ.
Με το έργο αυτό θα αντιμετωπιστούν προβλήματα που έχουν ανακύψει με λακκούβες και άλλες καταστροφές ασφαλτοτάπητα σε ένα μεγάλο δίκτυο δρόμων, κυρίως στον αστικό ιστό.
«Αναγνωρίζουμε ότι το πρόβλημα με τις λακκούβες και τις βλάβες που έχουν προκληθεί στους δρόμους είναι σοβαρό και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με τις δυνάμεις του εργοταξίου. Έχοντας λοιπόν απόλυτη εικόνα σχεδιάστηκαν έγκαιρα από τις υπηρεσίες μας και κυρίως την Τεχνική, οι μεγάλες παρεμβάσεις και τώρα πια περνάμε στο στάδιο της υλοποίησης. Μέσα από τα έργα αυτά θα αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα και θα ενισχυθεί σημαντικά η οδική ασφάλεια» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου.