Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Σύσκεψη στο Δημαρχείο για θέματα Πολιτισμού

Όλα τα θέματα του πολιτισμού και των πολιτιστικών υποδομών στην περιοχή αποτέλεσαν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων Βαρβάρα Παπαδοπούλου, οι αντιδήμαρχοι Ελένη Ακονίδου και Χριστίνα Κωτσαντή, ο ειδικός σύμβουλος Χρήστος Παπαδόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Είχε προηγηθεί η επίσκεψη στο Κάστρο όπου εξετάστηκε η πορεία των έργων και οι ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουν για την περαιτέρω ανάδειξη και αξιοποίησή του.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την Υπουργό για την συνεχή και εποικοδομητική συνεργασία που υπάρχει.

«Συζητήσαμε με την Υπουργό τα προβλήματα των πολιτιστικών δομών και τις προοπτικές τους. Εξετάσαμε την δυνατότητα σύσφιξης των σχέσεών τους με το Υπουργείο Πολιτισμού έτσι ώστε να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο το πολιτιστικό προιόν» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης.

Η Υπουργός από την πλευρά της ανέφερε ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε στους τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας του Δήμου Ιωαννιτών με το Υπουργείο, ιδιαίτερα σε θέματα όπως η Φιλαρμονική, η Πινακοθήκη και σε δράσεις χειροτεχνίας.

«Εξετάσαμε πως θα γίνει η κατάλληλη προετοιμασία ώστε να συμμετάσχει ο Δήμος στα προγράμματα που θ’ ανοίξει το Υπουργείο για τις δράσεις αυτές», σημείωσε η Υπουργός.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι το Υπουργείο θα ξεκινήσει από την Ήπειρο το πρόγραμμα πιστοποίησης και αναγνώρισης μουσειακών υποδομών. Στο πλαίσιο αυτού θα πρέπει να πιστοποιηθούν τα μουσεία που ανήκουν στο κράτος και παράλληλα θα γίνει αναγνώριση μουσείων και πινακοθηκών που ανήκουν σε Δήμους ή άλλους φορείς.