Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Τα Δημοτικά Σχολεία ανακύκλωσαν και βραβεύτηκαν

Το παράδειγμα για όλους έδωσαν οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Ιωαννιτών καθώς απέδειξαν έμπρακτα ότι η ανακύκλωση μπορεί να αποτελέσει κομμάτι της καθημερινότητας όλων μας.

Με την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς ο Δήμος επιβράβευσε την προσπάθειά τους και δεσμεύτηκε ότι οι δράσεις θα έχουν συνέχεια.

Tο Σχολικό Πρωτάθλημα «Πάμε Ανακύκλωση» υλοποιήθηκε από τον Δήμο σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen.

Στόχος της δράσης ήταν να εμβαθύνουν οι μαθητές στις πρακτικές διαχείρισης των ανακυκλώσιμων υλικών και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα ανακύκλωσης.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ στην εκδήλωση που έγινε για την επιβράβευση σχολείων και μαθητών, «η φετινή συμμετοχή είχε μία επιπλέον σημασία για όλους εξαιτίας των νέων συνθηκών που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, αλλά κυρίως για τους μικρούς μαθητές, των οποίων η προσπάθεια να συλλέξουν ανακυκλώσιμα υλικά ήταν εντυπωσιακή παρά το μικρό διάστημα που είχαν στη διάθεσή τους».

Τα 34 δημοτικά σχολεία που συμμετείχαν στη δράση, συγκέντρωσαν περισσότερα από 12.200 κιλά κάνοντας διαλογή στην πηγή τριών ανακυκλώσιμων υλικών, χαρτί, αλουμίνιο και μπαταρίες με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών, ενώ παράλληλα η προσπάθεια τους ενισχύθηκε με τη δωρεά πόντων μέσω της πλατφόρμας.

Τα σχολεία που διακρίθηκαν στο Σχολικό Πρωτάθλημα «Πάμε Ανακύκλωση»  έλαβαν ένα χρηστικό δώρο για τις σχολικές τους μονάδες, καθώς και ένα δεντράκι για να φυτέψουν στο προαύλιο του σχολείου τους. Επιπλέον, μέσα στις επόμενες μέρες όλα τα σχολεία θα παραλάβουν επαίνους συμμετοχής.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), την ΑΦΗΣ, το πρόγραμμα αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει» και την Αειφορική Ηπείρου για τη συμβολή τους στη σχολική δράση.

Τα σχολεία που ανακύκλωσαν τις μεγαλύτερες ποσότητες και παρέλαβαν τα δώρα είναι:

  1. Δημοτικό Σχολείο Μπάφρας-Νεοκαισάρειας που έλαβε την πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα και παρέλαβε έναν projector.
  2. Δημοτικό Σχολείο Δροσοχωρίου που έλαβε την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα και παρέλαβε έναν projector.
  3. Δημοτικό Σχολείο Λογγάδων που έλαβε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα και παρέλαβε ένα tablet.
  4. Δημοτικό Σχολείο Κρανούλας που έλαβε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα και παρέλαβε ένα tablet .
  5. Δημοτικό Σχολείο Ασβεστοχωρίου που έλαβε την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα και ένα tablet.

Τα σχολεία που συγκέντρωσαν τα περισσότερα ανακυκλώσιμα υλικά ανεξάρτητα από τις δωρεές που πραγματοποιήθηκαν στην πλατφόρμα και βραβεύτηκαν είναι:

  1. Το Δημοτικό Σχολείο Πεδινής που παρέλαβε έναν projector και ένα δεντράκι για να φυτευτεί στον προαύλιο χώρο του σχολείου.
  2. Το 13ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων σχολείο που παρέλαβε επίσης έναν projector και ένα δεντράκι.

«Στόχος μας είναι να συνεχιστεί η πρωτοβουλία αυτή και την ερχόμενη σχολική χρονιά, όπου θα ενισχύσουμε τις δράσεις μας προσθέτοντας περισσότερα ρεύματα ανακύκλωσης, αλλά και επεκτείνοντας το πρόγραμμα και στα υπόλοιπα σχολεία.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τη συμβολή σας στην προσπάθεια του Δήμου μας για ένα καλύτερο περιβάλλον και σας καλώ να επισκεφθείτε τη δημοτική πλατφόρμα ανακύκλωσης Followgreen.gr/Ioannina και να κάνετε δωρεάν την εγγραφή σας», υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Δημήτρης Παπασωτηρίου εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρίας Ανακύκλωσης και ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων οι οποίοι εξήραν την πρωτοβουλία καθώς και την συμμετοχή των μαθητών.