Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Τα μέτρα στήριξης των συμπολιτών εξειδικεύει η Οικονομική Επιτροπή

Τα μέτρα ανακούφισης των δημοτών από την κρίση εξ αιτίας της επιδημίας του κορωνοιού θα εξειδικεύσει και θα οριστικοποιήσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών.

Η συνεδρίαση της Οικονομικής θα γίνει την Τετάρτη 8 Απριλίου στη μία το μεσημέρι, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τα έξι πρώτα θέματα σχετίζονται αποκλειστικά με τα μέτρα τα οποία παίρνει ο Δήμος και τα Νομικά του Πρόσωπα για την στήριξη των συμπολιτών.

Η Οικονομική Επιτροπή θα συζητήσει και προτάσεις που ενδεχομένως θα κατατεθούν από τις υπόλοιπες παρατάξεις ώστε να διαμορφώσει την τελική εισήγηση που θα κατατεθεί για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα θέματα που περιλαμβάνουν τα μέτρα στήριξης είναι τα ακόλουθα:

  1. Λήψη μέτρων οικονομικής ελάφρυνσης από την καταβολή ενοικίου σε δημοτικά ακίνητα στα οποία στεγάζονται επιχειρήσεις που σταμάτησαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους για όλο το χρονικό διάστημα επιβολής των μέτρων.
  2. Απαλλαγή επιχειρήσεων που διακόπτουν υποχρεωτικά ή περιορίζουν τη λειτουργία τους από την καταβολή τελών κοινοχρήστων χώρων.
  3. Απαλλαγή επιχειρήσεων που διακόπτουν υποχρεωτικά την λειτουργία τους από ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού.
  4. Παράταση καταβολής τέλους παρεπιδημούντων και τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων έως την 30/08/2020.
  5. Αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών και παράταση προθεσμίας καταβολής δόσεων.
  6. Συζήτηση που αφορά τις προτάσεις των Νομικών Προσώπων του Δήμου (ΟΚΠΑΠΑ, Σπηλαίου Περάματος,  Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων, ΔΗΑΝΕΤΑΙ,…) για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων λόγω πανδημίας (COVID-19).