Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Το Δημαρχείο φωτίζεται στα κόκκινα για την παγκόσμια ημέρα κατά της φυματίωσης και σβήνει τα φώτα του για την “Ώρα της Γης”

Η 24η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάληψη δράσης κατά της φυματίωσης, μιας ασθένειας που, παρά το γεγονός ότι είναι ιάσιμη, συνεχίζει να προκαλεί καταστροφική επιδημία σε μεγάλο μέρος του κόσμου και αποτελεί παγκοσμίως το συχνότερο αίτιο θανάτου από λοιμώδες νόσημα, προκαλώντας περισσότερους θανάτους από την HIV λοίμωξη και την ελονοσία.
Την ημέρα αυτή θυμόμαστε την 24η Μαρτίου  1882, όπου ο Dr. Robert Koch κατέπληξε την επιστημονική κοινότητα ανακοινώνοντας ότι είχε ανακαλύψει το αίτιο της φυματίωσης, το βάκιλο της φυματίωσης.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης είναι μια ευκαιρία για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν σε αυτόν τον αγώνα, βοηθώντας στην εκπαίδευση σχετικά με τη φυματίωση και καλώντας  τις κυβερνήσεις να αναλάβουν δράση.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας φωτίζοντας από τις 21.30 το βράδυ του Σαββάτου 24 Μαρτίου με κόκκινο χρώμα το Δημαρχείο Ιωαννίνων.

 

Η Ώρα της Γης

Την ίδια μέρα ο Δήμος Ιωανιτών θα συμμετάσχει και στην “Ώρα της Γης” μία παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης του WWF, η οποία διοργανώνεται φέτος κι αυτή το Σάββατο 24 Μαρτίου.

Έτσι από τις 20.30 ως τις 21.30 το Δημαρχείο Ιωαννίνων μαζί με και εκατομμύρια πολίτες, φορείς, κοινότητες και επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο θα σβήσει συμβολικά τα φώτα για μία ώρα, διαδίδοντας, με αυτό τον τρόπο, ένα ηχηρό μήνυμα για την επιτακτική ανάγκη προστασίας του πλανήτη μας και της μοναδικής του βιοποικιλότητας.

Στην Ελλάδα, η Ώρα της Γης θα είναι αφιερωμένη στη θάλασσα και τη μοναδική της ζωή, αφού ειδικά η Μεσόγειος απειλείται έντονα από την κλιματική αλλαγή. Ήδη, πολλοί φορείς και επιχειρήσεις της χώρας μας, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια και οι συμμετοχές τους θα ανακοινώνονται σταδιακά.