Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Βασίλης Λέκκας: FILM NOIR

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζει μια ξεχωριστή μουσική παράσταση βασισμένη στη νέα ομότιτλη δισκογραφική του δουλειά αποκαλύπτοντας την αισθαντική-κινηματογραφική ατμόσφαιρα του FILM NOIR.
Ο Βασίλης Λέκκας παρουσιάζει ένα ρεπερτόριο ιδιαίτερης σημασίας, βασισμένο στη συνεργασία του με τους σημαντικότερους συνθέτες του τόπου μας, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιάννης Μαρκόπουλος, με τους οποίους συνεργάστηκε δισκογραφικά σε πρώτες εκτελέσεις.
Πέρα από την αναφορά στους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες, η παράσταση συγκεντρώνει ταυτόχρονα το έργο σπουδαίων ποιητών και στιχουργών όπως ο Ν.Γκάτσος, ο Οδ. Ελύτης, ο Γ. Σεφέρης, ο Γ. Ρίτσος, ο Ν.Καββαδίας, ο Μ. Γκανάς, η Λ. Νικολακοπούλου, ο Α. Δαβαράκης,
ο Ε. Αρανίτσης, ο Μ. Ελευθερίου, η Σάννυ Μπαλτζή, ο Γιάννης Σπυρόπουλος (Μπαχ) κ.ά.
Ο Βασίλης Λέκκας με το δυναμικό λυρισμό στην ερμηνεία του αλλά και την ειλικρίνεια και την επαναστατικότητα της έκφρασης που τον διακρίνει, γίνεται ο ιδανικός εκφραστής των έργων αυτών.
Με την ιδιαίτερη σκηνική του παρουσία αλλά και τη θεατρική του εμπειρία, μας προσφέρει μια παράσταση που μεταφέρει την ένταση και τη συγκίνηση τραγουδιών, που εντάσσονται στη νεότερη μυθολογία του τόπου μας.
Στο πιάνο ο Γιώργος Σαλτάρης ενώ συμμετέχουν ακόμα 2 μουσικοί (μπουζούκι, κιθάρα).

Αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας»
Γενική είσοδος: 12 €