Το Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων είναι το μεγαλύτερο «αναγνωρισμένο από το κράτος» μουσικό ίδρυμα στη Βορειοδυτική Ελλάδα. Οι ρίζες του φθάνουν στο 1963 οπότε πρωτοεμφανίζεται ως ωδείο Φιλαρμονικής Ιωαννίνων. Το 1983 αποκτά νομική μορφή (Ν.Π.Δ.Δ.) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και από το 1989 είναι τμήμα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών.

Η υψηλού επιπέδου προσφορά εκπαίδευσης αγκαλιάζει τους τομείς της Κλασικής, της Παραδοσιακής και της Λαϊκής, καθώς και της Σύγχρονης μουσικής.

Σε επαγγελματικό προσανατολισμό εκπαιδεύει σολίστ οργάνων, μέλη ορχήστρας, δασκάλους μουσικής, τραγουδιστές όπερας κ.τ.λ. Πραγματοποιεί πολλές συναυλίες στα Ιωάννινα και σε άλλες πόλεις του εξωτερικού.

Οι μουσικές σπουδές στο Ωδείο προσελκύουν κάθε χρόνο πάνω από 700 μαθητές καλύπτοντας όλο το φάσμα της κλασικής, σύγχρονης, λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής. Διδάσκονται όλα τα όργανα, κλασικό και ελεύθερο τραγούδι, θεωρία της μουσικής, ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση.

Εκπαιδεύει παιδιά από μικρή ηλικία, προετοιμάζει και αναδεικνύει τους μελλοντικούς σολίστ οργάνων, μέλη ορχήστρας, δάσκαλους μουσικής, τραγουδιστές όπερας, δίνοντας μια πολύ σημαντική επαγγελματική διέξοδο.

Μέσα από  δραστηριότητες όπως είναι η παιδική ορχήστρα και η παιδική χορωδία, οι μικροί σπουδαστές  αποκτούν τις πρώτες τους μουσικές εμπειρίες  σαν να συμμετέχουν σε ένα ομαδικό μουσικό  παιχνίδι.

Διεύθυνση : Μπιζανίου 2 τ.κ. 45221 Ιωάννινα

Τηλέφωνο: 2651025429

email επικοινωνίας: d.o.ioanninon@gmail.com

Comments are closed.

Close Search Window