Η Φιλαρμονική Δήμου Ιωαννιτών ιδρύθηκε το 1917 και λειτούργησε έως το 1934. Επανασυστάθηκε το 1953 επί δημάρχου Ιωαννίδη. Σήμερα η Φιλαρμονική Δήμου Ιωαννιτών είναι τμήμα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών.

Σκοποί της Φιλαρμονικής είναι:

  1. Η δημιουργική παρέμβαση στα μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα ταυτόχρονα με τις υποχρεώσεις της σε τακτικές δραστηριότητες, όπως Παρελάσεις, Λιτανείες, Αποδόσεις Τιμών και έκτακτες, όπως Συναυλίες και ό,τι άλλο σύμφωνα με την ειδικότητα της δύναται να παρέχει για την πολιτιστική ανάπτυξη, έκφραση και  ψυχαγωγία των Δημοτών του Δήμου Ιωαννιτών.
  2. Η διδασκαλία θεωρητικών της Μουσικής, η εκπαίδευση και η διδασκαλία πνευστών και κρουστών μουσικών οργάνων με σκοπό την ένταξη των μαθητών, μετά την επιτυχή περάτωση των μαθημάτων στη Μπάντα ή σε οποιοδήποτε μουσικό σύνολο δημιουργηθεί στο μέλλον.

Αποτελείται από 55 μουσικούς και το φυτώριό της από 40 μαθητές. Εμφανίζεται σε επετειακές και θρησκευτικές εορτές καθώς και σε συναυλίες στην πόλη των Ιωαννίνων και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το ρεπερτόριό της είναι πλουσιότατο και σπάνιο, αποτελείται δε, από έργα κλασικά και σύγχρονα, ελλήνων και ξένων συνθετών.

 

Διεύθυνση: Δωδώνης 35, τκ 45 221 Ιωάννινα
Τηλεφωνο:26510-48235

Comments are closed.

Close Search Window