Νέα - Ανακοινώσεις|

Ο Δήμος Ιωαννιτών, στα πλαίσια του έργου Climaborough, συμμετείχε στα συνέδρια “Grafting Cities 2024: revealing and empowering cities and citizens” και “European Urban Resilience Forum” στις 26-28/07/2024 στη Βαλένθια. Τον Δήμο εκπροσώπησαν οι κα. Άννα Αθανασίου, προϊσταμένη του τμήματος περιβάλλοντος & ενεργειακών θεμάτων της διεύθυνσης περιβάλλοντος και υπεύθυνη του έργου και η κα. Χριστίνα Καλογήρου, εξωτερική συνεργάτιδα-υπεύθυνη διαχείρισης του έργου.

Ειδικότερα, η κα. Καλογήρου συμμετείχε στo panel της συνεδρίασης με θέμα: “Πέρα από την ανακύκλωση: πρόληψη δημιουργίας απορριμμάτων και στρατηγικές κυκλικής οικονομίας» παρουσιάζοντας τις σχετικές δράσεις και τον σχεδιασμό του Δήμου. Επιπλέον, βασικά σημεία της συζήτησης αποτέλεσαν οι πρακτικές για την αποτροπή της δημιουργίας απορριμμάτων, η σημασία της ενεργού συμμετοχής των πολιτών και η ευαισθητοποίηση, η αξιοποίηση των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, η συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών πόλεων και η ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του Δήμου είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις λοιπές συνεδριάσεις και συζητήσεις σχετικά με τις προσκλήσεις που όλες οι πόλεις αντιμετωπίζουν επιδιώκοντας τη κλιματική μετάβαση αλλά και τις εναλλακτικές λύσεις, καθώς και στην επίσκεψη παρουσίασης της πρώτης ενεργειακής κοινότητας και του ενεργειακού γραφείου της πόλης της Βαλένθια, της Πράσινης Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2024.

#CLIMABOROUGH #Climateplanning #climateneutrality #SmartCities #HorizonEU #community #engagement

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close Search Window