Νέα - Ανακοινώσεις|

Επιστολή στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας την οποία κοινοποιεί και στη ΔΕΔΑ, σχετικά με τη διακοπή των εργασιών στο δίκτυο υποδομής του φυσικού αερίου στα Γιάννενα, έστειλε ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Όπως αναφέρει σε αυτή ο  Δήμος Ιωαννιτών έχει εκφράσει δημόσια την ικανοποίησή του για την απόφαση της ΔΕΔΑ να αναπτύξει το δίκτυο διανομής Φυσικού Αερίου στην Περιφέρεια Ηπείρου, ενώ έχει συμμετάσχει ενεργά στη φάση της διαβούλευσης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) σχετικά με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Δικτύου Διανομής της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου Α.Ε.  αναγνωρίζοντας τα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν για τον τόπο μας.

Ωστόσο ζητά επίσημη ενημέρωση για τη διακοπή των έργων καθώς κι αν έχει αλλάξει κάτι στην σύμβαση με τον ανάδοχο.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Τις τελευταίες μέρες ο δήμος Ιωαννιτών ενημερώθηκε από τρίτους κι όχι από την αρμόδια εταιρία – ανάδοχο του έργου για τη διακοπή των εργασιών υλοποίησης των έργων υποδομής διανομής φυσικού αερίου στην περιοχή μας.

Μιλάμε για ένα έργο το οποίο είναι συμβασιοποιημένο από το 2022 και το χρονοδιάγραμμα για το πέρας των εργασιών οριζόταν για τα τέλη του 2023.

Όπως γνωρίζετε, ο Δήμος Ιωαννιτών έχει εκφράσει δημόσια την ικανοποίησή του για την απόφαση της ΔΕΔΑ να αναπτύξει το δίκτυο διανομής Φυσικού Αερίου στην Περιφέρεια Ηπείρου, ενώ έχει συμμετάσχει ενεργά στη φάση της διαβούλευσης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) σχετικά με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Δικτύου Διανομής της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου Α.Ε.  αναγνωρίζοντας ότι:

  •  Το φυσικό αέριο είναι η καθαρότερη πηγή πρωτογενούς ενέργειας, μετά τις ανανεώσιμες μορφές.
  • Η χρήση του φυσικού αερίου θα έχει σημαντικές θετικές επιδράσεις στη δομή του ενεργειακού ισοζυγίου της Περιφέρειας Ηπείρου και φυσικά του Δήμου Ιωαννιτών, μειώνοντας την εξάρτησή από το πετρέλαιο.
  • Εξασφαλίζει την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
  • Θα συμβάλει στην επίτευξη του στόχου της κλιματικής ουδετερότητας, τον οποίο τα Ιωάννινα μαζί με ακόμα 5 δήμου της Ελλάδας οφείλουν να υλοποιήσουν μέχρι το 2030 καθότι συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις «100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις».

Με βάση τα παραπάνω παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε επισήμως για ποιο λόγο έγινε η παύση των εργασιών υλοποίησης των έργων υποδομής, πως προτίθεστε να συμβάλετε για την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου κι αν έχουν επέλθει αλλαγές στη σύμβαση του αναδόχου, τέτοιες  ώστε να διαφοροποιούν το τελικό παραδοτέο έργο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close Search Window