Νέα - Ανακοινώσεις|

Τον Πρόεδρο, Κυριάκο Γιαννόπουλο, και τον Γενικό Γραμματέα, Στέφανο Αυγουλέα, της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Δυτ. Στερεάς, Ηπείρου και Β. Ιονίου, Ηλίας Σπυριούνης, καθώς και ο αντιδήμαρχος, Πέτρος Παλάσχας.

Η επίσκεψη του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη διεξαγωγή της τελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κολύμβησης Κατηγοριών Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών (Κ23) και Εφήβων-Νεανίδων η οποία λαμβάνει χώρα στο κολυμβητήριο της Λιμνοπούλας.

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας τονίστηκε ότι η επιλογή των Ιωαννίνων για τη διεξαγωγή τέτοιων διοργανώσεων δεν είναι τυχαία, καθώς πληρούν όλα τα κριτήρια που απαιτούνται για την άριστη φιλοξενία των αθλητών και των αποστολών.

Ωστόσο, επισημάνθηκε η ανάγκη αναβάθμισης αλλά και δημιουργίας νέων υποδομών που θα μπορέσουν να αναπτύξουν ακόμα περισσότερο τα κολυμβητικά αθλήματα στην περιοχή μας.

Από την μεριά του ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι στον προγραμματισμό του δήμου για την επόμενη χρονιά θα υπάρχουν προβλέψεις για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη υποστήριξη κολυμβητικών διοργανώσεων στα Γιάννενα, μιας και η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή.

Παράλληλα, τόνισε πως ο δήμος Ιωαννιτών εργάζεται και προωθεί το αίτημα για τη δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως αυτή ενός νέου κλειστού γυμναστηρίου και ενός νέου κολυμβητηρίου, καθότι οι υπάρχουσες υποδομές δεν επαρκούν, ζητώντας και την υποστήριξη της Ομοσπονδίας.

Στην κατεύθυνση αυτή, και σε ότι αφορά τις κολυμβητικές εγκαταστάσεις, ο πρόεδρος και ο γ.γ. της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος δήλωσαν «σύμμαχοι» του δήμου, τόσο για την αναβάθμιση του κολυμβητηρίου στη Λιμνοπούλα, όσο και στη διεκδίκηση της ανέγερσης ενός δεύτερου κολυμβητηρίου στα Γιάννενα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close Search Window