Νέα - Ανακοινώσεις|

Στους δημότες των Ιωαννίνων προς χρήση έχει αποδοθεί το πάρκο Κουραμπά μετά την απομάκρυνση των χαλασμένων και επικίνδυνων οργάνων της παιδικής χαράς και της περίφραξης που υπήρχε.

Ο δήμος Ιωαννιτών με μια ουσιαστική παρέμβαση κατέστησε λειτουργικό το πάρκο στον Κουραμπά, μέχρι να ολοκληρωθούν οι μελέτες διασύνδεσής του με το πάρκο Λακκωμάτων, από τις οποίες θα προκύψει και η τελική του μορφή.

Με αφορμή το «λίφτινγκ» που έγινε ο δήμος διοργάνωσε το πρωί της Παρασκευής μια μικρή δράση με τη συμμετοχή του ΚΔΑΠ Ρόδα, του Πολιτιστικού Συλλόγου Λακκωμάτων και της Σκακιστικής Ακαδημίας Ιωαννίνων Μέγας Αλέξανδρος, προκειμένου να επανασυστήσει το πάρκο Κουραμπά ως έναν δημόσιο χώρο πρασίνου επισκέψιμο όλες τις ώρες της ημέρας, κάτι που λειτουργεί αποτρεπτικά στο φαινόμενο των βανδαλισμών.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, επισκέφτηκε το πάρκο, συνομίλησε με τους εργαζόμενους στο ΚΔΑΠ, τα παιδιά και τους εκπροσώπους των δύο συλλόγων και δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της παρέμβασης.

«Παραδώσαμε μετά από πολλά χρόνια έναν κεντρικό δημόσιο χώρο προς χρήση στους πολίτες.

Το πάρκο Κουραμπά.

Τα προηγούμενα χρόνια δυστυχώς είχε γίνει βορρά των βανδάλων και τόπος βρωμιάς και ασχήμιας, χωρίς η προηγούμενη δημοτική αρχή να κάνει καμία προσπάθεια στοιχειώδους αποκατάστασης,

Πρόκειται για μια μεταβατική κατάσταση αλλά όμως λειτουργική.

Η τελική νέα μορφή του πάρκου θα προκύψει από την μελέτη ενοποίησής του με το πάρκο Λακκωμάτων.

Θα συνεχίσουμε με πολλές τέτοιες παρεμβάσεις χαμηλού κόστους αλλά σημαντικού αποτελέσματος σε όλες τις γειτονιές του δήμου μας για να μπορούν να τις χαίρονται οι πολίτες.

Μια πολύ σημαντική παράμετρος για μας, η οποία πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει στη ζωντάνια και την αυτοπροστασία των χώρων αυτών, είναι η οργάνωση δράσεων από φορείς της κοινωνίας των πολιτών αλλά και δομών του δήμου όπως σήμερα του ΚΔΑΠ Ρόδα.

Η σημερινή δράση δείχνει το δρόμο για μια εναλλακτική προσέγγιση εκπαιδευτικής και δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών την οποία ελπίζουμε να βλέπουμε πιο συχνά και σε άλλες γειτονιές των Ιωαννίνων», δήλωσε ο κ. Μπέγκας.

Από την μεριά του ο αντιδήμαρχος έργων, Κώστας Γκόγκος, ο οποίος ήταν παρόν στην εκδήλωση μαζί με τον επίσης αντιδήμαρχο Πέτρο Παλάσχα και τον πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Ιωαννίνων, Τάσο Κουτσογιάννη, σημείωσε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα κι άλλοι δημόσιοι χώροι, άλση, πάρκα κτλ θα αναβαθμιστούν για να αποδοθούν προς χρήση στους πολίτες, όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί προεκλογικά η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close Search Window