Νέα - Ανακοινώσεις|

Στην υπογραφή ετήσιας σύμβασης ύψους 90.000 ευρώ με το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων προχώρησε ο Δήμος Ιωαννιτών, για την επιδότηση του εισιτηρίου.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα ο δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας, η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γεωργία Γιώτη, και ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, Στέφανος Μουστακλής, τονίστηκε η εποικοδομητική συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των δύο φορέων η οποία, σε ότι αφορά την επιδότηση των εισιτηρίων, εγκαινιάστηκε την περίοδο 2014-2019.

«Συνεχίζουμε μια επιτυχημένη συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ έχοντας δύο στόχους. Αρχικά να ελαφρύνουμε οικονομικά τους συμπολίτες μας, ειδικά αυτούς που ζουν πιο μακριά από το κέντρο της πόλης, αλλά και να ενθαρρύνουμε την χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς ως μια βασική παράμετρο για τους στόχους της βιώσιμης κινητικότητας και της κλιματικής ουδετερότητας», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μπέγκας.

Από την μεριά της, η κ. Γιώτη, επισήμανε ότι η συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ είναι δυναμική και πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν κι άλλες πρωτοβουλίες προς όφελος των πολιτών.

Τέλος, ο κ. Μουστακλής ευχαρίστησε το δήμο για τη συνεργασία, υπογραμμίζοντας ότι το Αστικό ΚΤΕΛ είναι πάντα ανοιχτό σε προτάσεις και δράσεις που εξυπηρετούν το κοινό το οποίο κάλεσε να μετακινείται με τα λεωφορεία από επιλογή και όχι από ανάγκη.

Οι νέες τιμές

Με βάση την επιδότηση του Αστικού ΚΤΕΛ από τον Δήμο οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται ως εξής:

  1. Δημοτικά διαμερίσματα, που βρίσκονται εντός της Β’ ζώνης -Μάρμαρα, Κάτω Μάρμαρα, Σταυράκι, Κουτσελιό, Μπάφρα, Καισάρεια, Πεδινή, Νεοχωρόπουλο, Κρύα και Αμφιθέα, το κόμιστρο ανά επιβάτη για κάθε απλή διαδρομή θα διαμορφωθεί στο 1,20 ευρώ για κανονικό εισιτήριο και 0,60 ευρώ για μειωμένο εισιτήριο.  Οι κανονικές τιμές των εισιτηρίων είναι 1,70 και 0,80.
  2. Δημοτικά διαμερίσματα, που βρίσκονται εντός της Γ’ ζώνης-  Λογγάδες, Βασιλική, Δροσοχώρι, Ηλιόκαλη, Πλατανιά, Χαροκόπι, Μουζακαίοι, Μπιζάνι, Επισκοπικό, Αμπελιά, Κοσμηρά, Ασβεστοχώρι. Κόντσικα, Αγία Μαρίνα, Κρανούλα, Λυκόστομο, Περίβλεπτος- το κόμιστρο ανά επιβάτη για κάθε απλή διαδρομή θα διαμορφωθεί στο 1,70 ευρώ για κανονικό εισιτήριο και 0,80 ευρώ για μειωμένο εισιτήριο.

         Οι κανονικές τιμές που ισχύουν είναι 2,20 και 1,10 ευρώ.

  • Δημοτικό διαμέρισμα Κατσικά, που βρίσκεται εντός της Β’ ζώνης: Λόγω του πολύ μεγάλου όγκου επιβατών που μετακινούνται στη συγκεκριμένη διαδρομή και μόνο για τις ώρες αυξημένης κίνησης των επιβατών, δηλαδή  από τις 06:00 ως τις 09:00 το πρωί και από τις 13:30 έως τις 15:30 το μεσημέρι, παρέχεται έκπτωση στο κόμιστρο ανά επιβάτη για κάθε απλή διαδρομή από και προς το δημοτικό διαμέρισμα Κατσικά, το οποίο διαμορφώνεται στο 1,20 ευρώ για κανονικό εισιτήριο και 0,60 ευρώ για μειωμένο εισιτήριο.

Ειδική αναφορά στους φοιτητές

Στη διάρκεια της συνέντευξης ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε ο ίδιος μαζί με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ με την πρύτανη του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Άννα Μπατιστάτου.

Όπως τόνισε, η συνάντηση αυτή έγινε με στόχο να παρθούν κοινές πρωτοβουλίες ώστε το πανεπιστήμιο και η πόλη των Ιωαννίνων να γίνει όσο το δυνατόν πιο ελκυστική για τους φοιτητές.

«Η φθίνουσα πορεία του φοιτητικού πληθυσμού τα τελευταία χρόνια είναι ένα θέμα που μας απασχολεί ιδιαίτερα. Για το λόγο αυτό συζητήσαμε με την κ. Πρύτανη και τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ τρόπους συνεργασίας ώστε να σχεδιάσουμε άμεσα μια σειρά απαραίτητων ενεργειών προκειμένου να δώσουμε κίνητρα στους φοιτητές να επιλέγουν τα Γιάννενα για τις σπουδές τους. Το επόμενο διάστημα θα είμαστε πιστεύω σε θέση να τα ανακοινώσουμε», τόνισε ο κ. Μπέγκας.

Η κ. Γιώτη πρόσθεσε ότι μια πρώτη κίνηση εκ μέρους του δήμου θα είναι να βρεθεί μια συμφωνία για μια γενναία επιδότηση και του φοιτητικού εισιτηρίου, ενώ ο κ. Μουστακλής, χαρακτήρισε «μεγάλο κεφάλαιο» για τα Γιάννενα τους φοιτητές.

«Συζητήσαμε με το δήμαρχο και την πρύτανη κάποιες κοινές ενέργειες που μπορούμε να κάνουμε ώστε να βοηθήσει ο καθένας από την μεριά του για να ενισχύσουμε την παρουσία των φοιτητών στα Γιάννενα. Είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε θετικά αποτελέσματα», σημείωσε ο κ. Μουστακλής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close Search Window