Νέα - Ανακοινώσεις|

Σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις για την επιλογή να προκηρύξει διαγωνισμό για την ανάθεση σε εργολάβο της αποκομιδής των απορριμμάτων στις τέσσερις περιφερειακές Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ιωαννιτών τα επόμενα δύο χρόνια έδωσε η δημοτική αρχή στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου.

Ο διαγωνισμός εγκρίθηκε από τη δημοτική επιτροπή στη συνεδρίαση της Τρίτης, ωστόσο το θέμα επανήλθε στο δημοτικό συμβούλιο στην εκτός ημερήσιας διάταξή του από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρη Παπαγεωργίου.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, Μάκης Χρυσοστόμου, ανέφερε ότι ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής ήταν να στελεχωθεί η υπηρεσία από το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για ανέργους ηλικίας 55-67 ετών, με το οποίο θα εξασφάλιζε προσωπικό για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ως γνωστόν όμως το εν λόγω πρόγραμμα δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα με ευθύνες του κεντρικού κράτους κι έτσι και μέχρι να υπάρξει άλλη λύση για πρόσληψη προσωπικού η δημοτική αρχή αναγκάστηκε να επιλέξει την προκήρυξη διαγωνισμού για δύο έτη και όχι έως το τέλος της θητείας της.

Ο κ. Χρυσοστόμου αντέκρουσε και τα επιχειρήματα που ακούστηκαν από την αντιπολίτευση σχετικά με τις προβλέψεις του διαγωνισμού τονίζοντας ότι έχει σημαντικές διαφορές από εκείνον που είχε προκηρύξει η προηγούμενη δημοτική αρχή.

«Ο διαγωνισμός που εγκρίθηκε στη δημοτική επιτροπή ανοίγει τον ανταγωνισμό και είναι οικονομικά πιο συμφέρον για το Δήμο Ιωαννιτών. Σε αντίθεση με αυτόν που είχε κάνει η προηγούμενη δημοτική αρχή είναι ξεχωριστός ανά Δημοτική Ενότητα (Ανατολής, Μπιζανίου, Περάματος, Παμβώτιδας), κάτι που επιτρέπει τη συμμετοχή και μικρότερων εταιρειών, που μπορεί να διεκδικήσουν την αποκομιδή μόνο σε μία εξ αυτών. Επίσης, αφαιρέθηκε η προϋπόθεση οι ενδιαφερόμενοι να διαθέτουν δικό τους συνεργείο για την επισκευή των οχημάτων τους», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Χρυσοστόμου για να προσθέσει ότι η δεύτερη βασική διαφοροποίηση έναντι του προηγούμενου διαγωνισμού είναι ότι η κοστολόγηση δε θα γίνεται με βάση το βάρος των απορριμμάτων, αλλά με βάση την παρεχόμενη υπηρεσία.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας, κλείνοντας την συζήτηση επί του θέματος, αντέκρουσε τα όσα ακούστηκαν για ανακολουθία λόγων και πράξεων τονίζοντας:

«Σχέδιο υπάρχει για τη διαχείριση του συνόλου των απορριμμάτων από την υπηρεσία του δήμου και στο πλαίσιο ενός ρεαλιστικού σχεδιασμού βασιζόμασταν στην έλευση προσωπικού από το πρόγραμμα 55+, γι’ αυτό και καθυστερήσαμε να προκηρύξουμε το διαγωνισμό ο οποίος δεν ήταν στα αρχικά σχέδια μας. Όλοι γνωρίζουμε ποιος ευθύνεται για το γεγονός ότι το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ δεν έχει τρέξει μέχρι σήμερα.

Μαζί με όλους τους δήμους της χώρας, μέσω της ΚΕΔΕ, διεκδικούμε μόνιμες προσλήψεις και όπως έχω ξαναπεί οι διεκδικήσεις θα ενταθούν το επόμενο διάστημα, όχι μόνο σε ότι αφορά το προσωπικό αλλά και τους οικονομικούς πόρους.

Τέλος, γι’ αυτούς που μας κατηγορούν, ήθελα να μου απαντήσουν αν γνωρίζουν κάποιο άλλο δήμο που διεκδίκησε με κάποια άλλη μέθοδο και κατάφερε να προσλάβει μόνιμο προσωπικό.

Ας πάψουμε λοιπόν να αναλωνόμαστε σε στείρα αντιπολίτευση και ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας στην διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Το κεντρικό κράτος επιχαίρει όταν εμείς προκρίνουμε για λογαριασμό του τη λογική του ‘’διαίρει και βασίλευε’’».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close Search Window