Νέα - Ανακοινώσεις|

Ο Δήμος Ιωαννιτών αποδίδει τον πιο εμβληματικό δημόσιο χώρο της πόλης στους πεζούς, κατοίκους κι επισκέπτες, ώστε να απολαμβάνουν απρόσκοπτα το μοναδικό Παραλίμνιο τοπίο γύρω από το Κάστρο.

Αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και σε συνέχεια των επιτυχημένων  δράσεων όπως τα Plasmata II και το παραλίμνιο Picnics Project, που ανέδειξαν ακόμη περισσότερο τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της περιοχής, η Δημοτική αρχή επιδιώκει να καλλιεργήσει συστηματικά την κουλτούρα της οικειοποίησης του αστικού Παραλίμνιου μετώπου.

Από την Κυριακή 31 Αυγούστου και όλες τις Κυριακές έως και τις 28 Σεπτεμβρίου ο αγαπημένος  σκιερός περίπατος θα είναι διαθέσιμος και προσβάσιμος για όλους, πεζούς και ποδηλάτες, δίνοντας χώρο για ελεύθερες δραστηριότητες, υπαίθρια άθληση και στιγμές σύνδεσης με τη φύση, τη λίμνη και το ιστορικό περιβάλλον.

Επιπρόσθετα, το Σαββατοκύριακο 13-14/09/2025 θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο και το τελευταίο για αυτήν την περίοδο Πικνίκ του Δήμου,  με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αλλά και συνδεδεμένο με την Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας ως δράση προώθησης του βαδίσματος και της μικροκινητικότητας.

Συγκεκριμένα οι ημερομηνίες που στην οδό Διονυσίου Φιλοσόφου θα απαγορεύεται  η διέλευση, η στάση και η στάθμευση οχημάτων, σε συνεργασία με το τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων, είναι:

Κυριακή 31/08/2025 07:00 – 21:00

Κυριακή 07/09/2025 07:00 – 21:00

Σάββατο 13/09/2025 07:00 έως Κυριακή 14/09/2025 21:00 (Picnics Project)

Σάββατο 20/09/2025 07:00 έως Κυριακή 21/09/2025 21:00 (Lake Run)

Κυριακή 28/09/2025 07:00 – 21:00

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας σημειώνει: «Με τα παραλίμνια Πικνίκ καταφέραμε να φυτέψουμε τον σπόρο της αξιοποίησης και της δημιουργικής οικειοποίησης του δημόσιου χώρου από τους ίδιους τους πολίτες. Ο Δήμος θα συνεχίσει να στηρίζει τέτοιες δράσεις, που δίνουν έμπνευση και ενισχύουν την εξωστρέφεια της πόλης. Το μεγάλο όμως στοίχημα για τη Δημοτική Αρχή είναι ο δημόσιος χώρος να αποδοθεί στους πολίτες, να αποτελέσει καθημερινή εμπειρία για όλους και να αναδείξει τον πιο αληθινό, συμμετοχικό χαρακτήρα της πόλης. Με το κλείσιμο του δρόμου κάθε Κυριακή ανοίγουμε νέους ορίζοντες, δίνοντας τη δυνατότητα σε κατοίκους και επισκέπτες να αγκαλιάσουν αυθόρμητα τον δημόσιο χώρο, να τον ζήσουν με ελευθερία και να τον κάνουν πραγματικά δικό τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close Search Window