Νέα - Ανακοινώσεις|

Την Τρίτη 16 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων συνάντηση του αντιδημάρχου καθαριότητας, Μάκη Χρυσοστόμου και του Γενικού Γραμματέα του δήμου Ιωαννιτών, Κώστα Μπαμπασίκα, με μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Ιωαννίνων, καθώς και υπαλλήλων της υπηρεσίας καθαριότητας.

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν επίσης ο Ιατρός Εργασίας και ο Τεχνικός Ασφαλείας.

Κατά τη διάρκειά της, συζητήθηκαν μια σειρά θεμάτων όπως αυτά της αναστολής της μεσημεριανής βάρδιας, οι καλοκαιρινές άδειες των εργαζομένων στη νυχτερινή βάρδια αποκομιδής, οι προσλήψεις προσωπικού και οι υγειονομικές συνθήκες στο εργοτάξιο με έμφαση στον καθαρισμό του απορριμματοφόρου των βιοαποβλήτων, την απεντόμωση, τα σιδερικά και τον χώρο εποπτών καθαριότητας.

Η δημοτική αρχή παρείχε σαφείς απαντήσεις σε όλα τα πιο πάνω θέματα, χωρίς να εκφραστούν αντιρρήσεις, ενώ η πρόεδρος του Σωματείου επικρότησε στην πρόταση που κατατέθηκα για εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής ωραρίου για την καλύτερη λειτουργία της νυχτερινής βάρδιας.

Οι δηλώσεις που έγιναν την επόμενη μέρα από την πρόεδρο του Συλλόγου κι αφού είχαν ανακοινωθεί  – συμφωνηθεί οι προωθούμενες λύσεις στα προβλήματα που τέθηκαν, προφανώς εξυπηρετούν μόνο δικούς της προσωπικούς – συνδικαλιστικούς λόγους και σίγουρα όχι τα συμφέροντα των εργαζόμενων του δήμου Ιωαννιτών, ενώ είναι άγνωστο αν απηχούν στο σύνολο του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ.

Εκτός αν η πρόεδρος του Συλλόγου θεωρεί ότι όλοι οι υπόλοιποι, εκτός εκείνης, που ήταν παρόντες στη συνάντηση συνωμότησαν σε βάρος της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

Είναι σαφές ότι το εργοτάξιο αποτελεί έναν ιδιαίτερο χώρο εργασίας όπου κινούνται μεγάλα οχήματα και μηχανήματα και η λειτουργία του δεν επιτρέπει την ανεξέλεγκτη είσοδο και έξοδο πρωτίστως για λόγους ασφάλειας, με την ευθύνη να την έχει η εκάστοτε δημοτική αρχή.

Είναι επίσης σαφές ότι η χωροθέτηση του εργοταξίου στο συγκεκριμένο σημείο είναι προβληματική και για το λόγο αυτό η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» την περίοδο 2014-2019 ξεκίνησε τις προσπάθειες μετεγκατάστασής του, τις οποίες έχει εκκινήσει εκ νέου.

Αναφορικά με το πλύσιμο του απορριμματοφόρου των βιοαποβλήτων, ξεκαθαρίζουμε ότι υπάρχει ρητή εντολή από τη δημοτική αρχή να μην πλένεται στο χώρο του εργοταξίου, αλλά να πηγαίνει σε κατάλληλο χώρο με βιολογικό καθαρισμό.

Ο κ. Χρυσοστόμου μάλιστα έχει αιτηθεί στον ΦΟΔΣΑ να ενεργήσει άμεσα ώστε να δημιουργηθεί κατάλληλη υποδομή στο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων ώστε το πλύσιμο να γίνεται κατευθείαν εκεί.

Τέλος, αναφορικά με τις δηλώσεις της επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», η δημοτική αρχή τονίζει ότι σε αυτή τη ζωή όλοι διαβαίνουμε με τις αξίες και τις πράξεις μας και δεν χρειάζεται να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close Search Window