Νέα - Ανακοινώσεις|

Στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει και σε αυτές που πρόκειται να εφαρμόσει άμεσα προκειμένου να αμβλυνθεί  το πρόβλημα της αφισορύπανσης αναφέρθηκε σήμερα με δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος, Χρήστος Τάτσης μαζί με τον αναπληρωτή Διευθυντή της Δημοτικής Αστυνομίας, Δημήτρη Αλεξίου.

Όπως τόνισε αρχικά ο κ. Τάτσης η αφισορύπανση προσβάλει τόσο την αισθητική όσο και την περιβαλλοντική εικόνα της πόλης και ως φαινόμενο πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Ο αντιδήμαρχος ξεκαθάρισε ότι η ανάρτηση αφισών απαγορεύεται καθολικά, ενώ επιτρέπεται, μετά από συγκεκριμένες ενέργειες και σχετική άδεια, η ανάρτηση μπάνερ συγκεκριμένων προδιαγραφών και σε προκαθορισμένα σημεία του δήμου.

«Η ανεξέλεγκτη τοποθέτηση αφισών σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους έχει φτάσει σε ανησυχητικά επίπεδα, επιβαρύνοντας την αισθητική και την καθαριότητα της πόλης μας, και υπονομεύοντας τις προσπάθειες για ένα ευπρεπές και οργανωμένο αστικό περιβάλλον.

Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι η ψηφιακή μετάβαση τελείωσε. Ζούμε πλέον στην ψηφιακή εποχή, αυτό σημαίνει ότι όλες οι διαφημίσεις και οι προωθήσεις εκδηλώσεων, γίνονται αποκλειστικά από ηλεκτρονικά μέσα», σημείωσε ο κ. Τάτσης.

Στη συνέχεια επισήμανε ότι η δημοτική αρχή καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για να περιορίσει το φαινόμενο της αφισορύπανσης, παρόλα αυτά  το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται και σε ορισμένες περιπτώσεις να εντείνεται.

Για τους λόγους αυτούς, ο δήμος προχωρά σε νέες, στοχευμένες ενέργειες.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Αυστηρός Έλεγχος και Παρακολούθηση: Ενισχύουμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Δήμου, για την παρακολούθηση των κρίσιμων σημείων όπου παρατηρείται συχνότερα αφισορύπανση, με την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων. Παράλληλα συνεργεία του δήμου θα προβαίνουν στην απομάκρυνση των αφισών.

2. Συνεργασία με Ιδιωτικούς Φορείς και Επιχειρήσεις: Καλούμε τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες να συμμορφωθούν με τις κανονιστικές ρυθμίσεις. Επίσης, ξεκινάμε καμπάνια ενημέρωσης για την προώθηση εναλλακτικών μεθόδων διαφήμισης.

3. Εκπαιδευτικές Δράσεις και Ευαισθητοποίηση: Προγραμματίζουμε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με στόχο την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και την ενίσχυση του αισθήματος υπευθυνότητας.

4. Ανάπτυξη Υποδομών: Δημιουργούμε νέους, ειδικά διαμορφωμένους χώρους για την τοποθέτηση νόμιμων μπάνερ και ανακοινώσεων, προκειμένου να διευκολύνουμε τις ανάγκες προβολής χωρίς να επιβαρύνουμε το δημόσιο χώρο.

«Η αφισορύπανση δεν είναι απλώς ένα αισθητικό πρόβλημα, αλλά μια πρόκληση που επηρεάζει την ποιότητα ζωής όλων μας. Η επιτυχία των μέτρων αυτών εξαρτάται από τη συνεργασία και την υποστήριξη όλων των πολιτών και φορέων της πόλης μας. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε με σταθερά βήματα προς μια πιο καθαρή και όμορφη πόλη», κατέληξε ο κ. Τάτσης.

Από την μεριά του ο κ. Αλεξίου σημείωσε ότι η δημοτική αστυνομία έχει την εμπειρία, τη διάθεση και το σχέδιο για να στηρίξει την προσπάθεια μείωσης του φαινομένου της αφισορύπανσης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλευρό του δήμου είναι και ο Σύλλογος Μεσιτών Ιωαννίνων με τον πρόεδρο του οποίου, Θ. Μπάσιο, υπάρχει ήδη στενή συνεργασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close Search Window