Νέα - Ανακοινώσεις|

Την κραυγή αγωνίας που εκφράζουν όλοι οι δήμοι της χώρας για μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, με κορυφαία αυτά του ενεργειακού κόστους, της έλλειψης χρηματοδότησης για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών, αλλά και προσωπικού, η οποία εκφράστηκε με πολύ έντονο τρόπο στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ στην οποία μετέχει ως εκλεγμένο μέλος της, μετέφερε σήμερα με δηλώσεις του ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Όπως τόνισε, το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι δήμοι σήμερα και από το οποίο δεν φαίνεται να βγαίνουν εύκολα, έχει οδηγήσει ορισμένους απ’ αυτούς να ζητούν ακόμα και την προκαταβολή τριών δόσεων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους  προκειμένου να ανταποκριθούν στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους.

«Αντιλαμβάνεστε ότι αυτή η απέλπιδα προσπάθεια μπορεί να δώσει μια πρόσκαιρη ανάσα σήμερα, μαθηματικά όμως οδηγεί τους δήμους αυτούς στην πτώχευση. Το ενεργειακό και συνολικά τα λειτουργικά μας κόστη έχουν δημιουργήσει μια φοβερή ανασφάλεια η οποία εκφράζεται ομόφωνα στην ΚΕΔΕ, ανεξαρτήτως δηλαδή πολιτικών ή κομματικών καταβολών», τόνισε ο δήμαρχος.

Ταυτόχρονα επισήμανε ότι η απουσία του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας αλλά και η στασιμότητα που παρατηρείται σε αυτό που αφορά τους ανέργους ηλικίας 55+ έχουν δημιουργήσει προβλήματα καθώς το υπάρχων προσωπικό κυρίως για την εξυπηρέτηση των κρίσιμων τομέων της καθημερινότητας δεν επαρκεί.

«Βρισκόμαστε σε ένα πηγάδι από το οποίο δεν μπορούμε να βγούμε με αποτέλεσμα ακόμα και σε επίπεδο δημάρχου, το μόνο με το οποίο ασχολούμαστε όλοι οι συνάδελφοι να είναι το πώς θα ανταποκριθούμε στα προβλήματα της καθημερινότητας, χωρίς να έχουμε χρόνο για πιο μεγάλα και αναπτυξιακά ζητήματα. Στο δήμο Ιωαννιτών έχουμε σχέδιο αλλά χωρίς χρήματα και χωρίς προσωπικό δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Οι αγωνίες αυτές είναι κοινές για όλους τους δήμους και κατατίθενται συνέχεια στα διοικητικά συμβούλια της ΚΕΔΕ. Πλέον έχουμε φτάσει σε σημείο να διεκδικήσουμε όσα μας αναλογούν με πιο δυναμικό τρόπο και από Σεπτέμβριο πιστεύω ότι θα κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση», κατέληξε ο κ. Μπέγκας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close Search Window