Νέα - Ανακοινώσεις|

Στο πλαίσιο του «Εθνικού Προγράμματος Άσκησης και Υγιεινής Διατροφής – Αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας» του Υπουργείου Υγείας, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με τη UNICEF με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0, πραγματοποιήθηκε  συνάντηση μεταξύ   της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας, Προσχολικής Ηλικίας, Ισότητας, Αντιμετώπισης Διακρίσεων & Έμφυλης Βίας Δήμου Ιωαννιτών κας. Σοφίας Μαρκούλα, της Προισταμένης  της  Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κας. Σοφίας Τζιοβάρα, της Προϊσταμένης Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας  κας. Ευαγγελίας Γώγου και του Προϊστάμενου Τμήματος Προγραμμάτων Προγραμματισμού και Οργάνωσης  κ.Αθανάσιου Γκουγιάννου  με  τη  Μ.Κ.Ο.  Μπορούμε,  η οποία συμμετέχει ως εταίρος υλοποίησης παρεμβάσεων στα σχολεία και τις τοπικές κοινότητες για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων και την προώθηση υγιεινών και βιώσιμων διατροφικών συνηθειών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο  της ενημέρωσης  σχετικά με το Πρόγραμμα και τη διερεύνηση των προοπτικών συνεργασίας  για την υλοποίηση του Προγράμματος στο Δήμο  Ιωαννιτών.

         Μέσω του νέου προγράμματος, αναμένεται να ξεκινήσουν δράσεις σε σχολεία και λαϊκές αγορές τον Σεπτέμβριο του 2024 και θα απευθύνονται σε μαθητές 6ης Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Στο  συγκεκριμένο Προγράμμα προβλέπεται:

Η διεξαγωγή εκπαιδευτικών εργαστηρίων ευαισθητοποίησης με αντικείμενο τη μείωση της σπατάλης τροφίμων και την προώθηση της υγιεινής και βιώσιμης διατροφής σε σχολεία κάθε Περιφέρειας της χώρας

  •    Η υλοποίηση εκπαιδευτικών εθελοντικών δράσεων διάσωσης και προσφοράς τροφίμων από μαθητές 12-17 ετών σχολείων όλης της χώρας σε λαϊκές αγορές, για την εξοικείωσή τους με τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τη διάσωση και προσφορά τους, την ανάπτυξη της αξίας του εθελοντισμού και του ενεργού πολίτη

  Η προσφορά τροφίμων υψηλής διατροφικής αξίας (από τις παραπάνω δράσεις) σε ευάλωτες οικογένειες μέσω των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων. Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά που περισσεύουν και θα συγκεντρώνονται από εφήβους και νέους εθελοντές κατά τις επισκέψεις τους στις λαϊκές αγορές, στη συνέχεια θα συλλέγονται από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων. Αυτές, με τη σειρά τους, θα τα διανέμουν σε οικογένειες χαμηλού εισοδήματος, που επηρεάζονται περισσότερο από το φαινόμενο της παιδικής παχυσαρκίας. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close Search Window