Νέα - Ανακοινώσεις|

Μικροί και μεγάλοι κάτοικοι των Ιωαννίνων απόλαυσαν το απόγευμα της Τετάρτης το πικ-νικ που διοργάνωσε ο Δήμος Ιωαννιτών στο πάρκο του Άλσους.

 Ήταν μια μέρα καλοκαιρινής γιορτής, που προσέφερε στους επισκέπτες του πάρκου την ευκαιρία να περάσουν κάποιες ώρες δροσιάς στον σκιά των δέντρων.

Η δράση αυτή αποτέλεσε μια ευχάριστη αφορμή να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι σε συνθήκες καύσωνα, η ύπαρξη των πάρκων αναδεικνύεται ιδιαίτερα πολύτιμη, καθώς η σκίαση των δέντρων διατηρεί χαμηλότερη θερμοκρασία στο έδαφος και βελτιώνει το μικροκλίμα της γειτονικής περιοχής.

Ο χώρος αξιοποιήθηκε από παρέες και οικογένειες που έκαναν πικνικ, αλλά και από όλα τα παιδάκια που οικειοποιήθηκαν τον χώρο για ελεύθερο παιχνίδι.

Παράλληλα, οργανωμένες δραστηριότητες προσφέρθηκαν από το Εικαστικό εργαστήρι «Ζωγραφίζω» με πινέλα και χρώματα, από το «Playhouse» και την «Κάισσα» Ιωαννίνων με επιτραπέζια και επιδαπέδια παιχνίδια.

Η σκακιστική ακαδημία «Μέγας Αλέξανδρος» ήταν παρούσα για παιχνίδι αλλά και για γνωριμία με το σκάκι σε νέους ενδιαφερόμενους. Ο σύλλογος εδαφοσφαίρισης «Ioannina Petanque club» εισήγαγε παιδιά και ενήλικες στον κόσμο του petanque, ενός αθλήματος που παίζεται κατά κόρον σε πάρκα μεσογειακών χωρών με αντίστοιχο κλίμα.

Με μεγάλη προσήλωση επίσης, παιδιά και γονείς παρακολούθησαν την παρουσίαση του εκπαιδευτικού Μιχάλη Μερτζιανίδη για το πώς έμοιαζε η αρχαία Ολυμπία και οι Ολυμπιακοί αγώνες, μέσα από το περιβάλλον ενός Video game. Διατύπωσαν απορίες, μοιράστηκαν γνώσεις και έζησαν την εμπειρία της κοινής διαδραστικής παρακολούθησης.

Στο πικ-νικ που διοργανώθηκε, το οποίο ήταν το δεύτερο μετά από εκείνο στα μέσα Ιουνίου στα Λιθαρίτσια, παρευρέθηκε και ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, δηλώνοντας ικανοποιημένος από τη συμμετοχή και προτρέποντας γονείς και παιδιά να αγκαλιάζουν με περισσότερη αγάπη και φροντίδα τους δημόσιους χώρους.

«Για μια ακόμη φορά, αποδείχθηκε, ότι όταν είμαστε πιστοί στις βασικές μας αρχές περί δημοσίων χώρων, οι δράσεις που υλοποιούνται γίνονται αποδεκτές με ενθουσιασμό και συμμετοχή. Ζητούμενο όμως είναι σιγά σιγά οι πολίτες να αγκαλιάσουν πιο σφιχτά τους δημόσιους χώρους και να τους οικειοποιηθούν πραγματικά, συμβάλλοντας έτσι στην αναβάθμιση τους. Οι ενεργοί πολίτες και οι συλλογικότητες οφείλουν να αναλάβουν τέτοιες πρωτοβουλίες και εμείς ως δημοτική αρχή θα είμαστε δίπλα τους», δήλωσε ο κ. Μπέγκας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close Search Window