Μετά από έγκαιρες και συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, ο Δήμος Ιωαννιτών κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή τις τελευταίες ημέρες.
Οι περιοχές που εντάχθηκαν στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης είναι οι ίδιες που είχαν κηρυχθεί και τον Αύγουστο του 2024, αυτές δηλαδή που σχεδόν κάθε φορά που εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα και κινδύνους.
Η Δημοτική Αρχή υπενθυμίζει ότι και σε εκείνες τις πλημμύρες ο Δήμος Ιωαννιτών είχε κινηθεί εγκαίρως, ζητώντας από το αρμόδιο Υπουργείο τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων και απολύτως αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, τα οποία ωστόσο δεν έχουν προχωρήσει ακόμα.
Η επανάληψη των φαινομένων στις ίδιες ευάλωτες περιοχές έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αποτελεί ισχυρή υπενθύμιση πως η ολοκλήρωση των απαιτούμενων παρεμβάσεων δεν είναι απλώς τεχνική ανάγκη, αλλά ζήτημα προστασίας ζωών, περιουσιών και υποδομών.
Ο Δήμος Ιωαννιτών τονίζει ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί, με επιμονή και τεκμηρίωση, τη χρηματοδότηση των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων και την υλοποίηση των παρεμβάσεων που εδώ και καιρό έχει καταθέσει στα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να σταματήσει οριστικά ο φαύλος κύκλος επαναλαμβανόμενων πλημμυρικών κινδύνων.
Η Δημοτική Αρχή παραμένει σε διαρκή επιχειρησιακή ετοιμότητα και σε πλήρη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κακοκαιρίας.





