Κλείσιμο Μενού

Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων (ΔΗΠΕΘΙ)

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

www.dipetheioannina.eu  / www.facebook.com/dipetheioannina/

Ηλεκτρονική διεύθυνση: diperiftheat@ioannina.gr  &  dipetheioannina.eu

Ταχυδρομική διεύθυνση: Παπάζογλου 5 (Αρχοντικό Πυρσινέλλα) 454 44 ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 26 510 25 670 & 26 510 73 233 (& τηλεομοιότυπος)

 

ΣΚΟΠΟΣ: ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΝΕΒΑΣΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ,  ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ, Κ.Α.

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων ιδρύθηκε το 1983 αποτελώντας τη φυσική συνέχεια του Οργανισμού Ηπειρωτικού Θεάτρου (ΟΗΘ) που το 1976 ξεκίνησε για πρώτη φορά στη χώρα μας (ταυτόχρονα με το Θεσσαλικό Θέατρο) το ανέβασμα επαγγελματικών θεατρικών παραγωγών στην ελληνική περιφέρεια. Σήμερα λειτουργεί με τη μορφή της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης έχοντας βάση τις Προγραμματικές Συμβάσεις που υπογράφονται μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας Ηπείρου, φορείς που επιχορηγούν τη λειτουργία του Θεάτρου. Έχει ανεβάσει πάνω από 110 επαγγελματικές θεατρικές παραγωγές που παρουσιάστηκαν από τις 4 Σκηνές του Θεάτρου (Κεντρική, Νεανική-Παιδική, Νέα, Πειραματική) στην έδρα του και σε πολλές περιοδείες καλύπτοντας πάνω από 300 διαφορετικούς τόπους σ' όλη τη χώρα και το εξωτερικό. Επίσης το Θέατρο ανέπτυξε ποικίλη και πολύπλευρη πολιτιστική, καλλιτεχνική και εκπαιδευτική δραστηριότητα σε πολλούς τομείς ενδιαφέροντός του, λειτουργεί μόνιμα δανειστική θεατρική βιβλιοθήκη κι έκθεση δραστηριοτήτων, ενώ παρέχει σε καθημερινή βάση βοήθεια όποτε ζητηθεί κυρίως με υλικοτεχνική υποδομή, αλλά και προσωπικό εφόσον είναι εφικτό από τις δραστηριότητές του.

 

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων διοικείται από 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο κατά την τρέχουσα δημοτική περίοδο αποτελείται από τους:

Τακτικά Μέλη

Αναπληρωματικά Μέλη

Κωτσαντή Χριστίνα

Μαμακή – Αθανάσιου Γιαννούλα

Αϊβατίδης Ιωάννης

Λυκογιώργος Ιωάννης

Λώλης Γεώργιος

Βλέτσας Βασιλειος

Μέγα Βασιλική

Μπέγκα Αλεξάνδρα

Ντόβα Λευκοθέα

Νότη Γιάννα

Ζούκη Ανδρονίκη

Μπιάνκο Γιουλιέλμο

Λεοντίου Δήμητρα

Ρώσσης Κωνσταντίνος

Βενέτη Μαρία

Ζήκος Άγγελος

Σφαιρόπουλος Νικόλαος

Βαγγελίδης Γρηγόριος