Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Επιστολή του Δημάρχου Ιωαννίνων στην πρώην πρόεδρο του ΠΙΟΠ, Σοφία Στάικου

Επιστολή στην αποχωρήσασα πρόεδρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, Σοφία Στάικου, απέστειλε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Σε αυτή τονίζει τη γόνιμη συνεργασία που αναπτύχτηκε μεταξύ των δύο πλευρών με τη λειτουργία του Μουσείου Αργυροτεχνίας και την ένταξη του Δήμου Ιωαννιτών στο Δίκτυο πόλεων με Μουσεία του ΠΙΟΠ, ενώ καταλήγει με την ευχή να βρεθούν σύντομα νέοι δρόμοι συνεργασίας με την κ. Στάικου, η οποία άλλωστε, έχει ανακηρυχτεί και επίτιμη δημότης Ιωαννίνων.

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

Αγαπητή κυρία Στάικου,

Με λύπη μου πληροφορήθηκα την είδηση της αποχώρησής σας μετά από 26 χρόνια από τον Όμιλο Πειραιώς και ειδικά από τη θέση που κατείχατε ως πρόεδρος του Πολιτιστικού του Ιδρύματος.

Η γνωριμία μας, αρχικά, και η συνεργασία μας στη συνέχεια, αποδείχτηκε ευεργετική για τον τόπο μας τόσο στο πεδίο του Πολιτισμού, όσο και της τοπικής μας οικονομίας.

Η ανακήρυξη σας σε επίτιμη δημότη των Ιωαννίνων, δεν έγινε για συμβολικούς λόγους.

Αντίθετα, τόσο εγώ προσωπικά όσο και όλη η Δημοτική Αρχή αναγνωρίσαμε στο πρόσωπό σας ένα σημαντικό σύμμαχο στην προσπάθεια που κάνουμε να αναδείξουμε τον τόπο μας συνδυάζοντας τον πολιτισμό με τον τουρισμό.

Να είστε σίγουρη ότι η συμμετοχή μας στο Δίκτυο πόλεων με μουσεία του ΠΙΟΠ θα συνεχίσει να είναι κάτι παραπάνω από ενεργή, τόσο γιατί πιστεύουμε ότι η δικτύωση αυτή έχει αναπτυξιακά χαρακτηριστικά που θα ενισχύσουν τον τόπο μας, όσο και ως  φόρος τιμής προς  το πρόσωπό σας.

Πιστεύω ακράδαντα ότι αποτελείται ένα πολύ σημαντικό «κεφάλαιο» για τον πολιτισμό στη χώρα μας και γι’ αυτό είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε σύντομα νέους δρόμους συνεργασίας.

Σας εύχομαι ολόψυχα καλή χρονιά με υγεία και δημιουργικότητα.

 

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Ιωαννίων

Θωμάς Κ. Μπέγκας