Νέα - Ανακοινώσεις|

Στα Γιάννενα βρέθηκε το διήμερο 14 και 15 Ιανουαρίου το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑ.Δ.Ε.Ε), με το δήμο Ιωαννιτών να αναλαμβάνει μεγάλο μέρος της φιλοξενίας του.

Την Κυριακή ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, υποδέχτηκε το Δ.Σ. στο δημαρχείο όπου παρουσία του προέδρου της βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, και της υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και βουλευτή Ιωαννίνων, Μαρίας Κεφάλα, συζήτησαν θέματα που αφορούν την καλύτερη συνεργασία μεταξύ δήμου και της Ένωσης σε τομείς όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός, οι επενδύσεις κ.α.

Μετά το τέλος της συνάντησης τα μέλη της ΠΑ.Δ.Ε.Ε. ξεναγήθηκαν σε διάφορα τοπόσημα και χαρακτηριστικά σημεία των Ιωαννίνων, απολαμβάνοντας τις ομορφιές του τόπου μας.

Τη Δευτέρα ο δήμος Ιωαννιτών φιλοξένησε στην αίθουσα του δημοτικού συμβούλιου ευρεία σύσκεψη τοπικών φορέων με το Δ.Σ. της ΠΑ.Δ.Ε.Ε.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων αφού καλωσόρισε όλους τους παριστάμενους, ευχαρίστησε τον πρόεδρο της βουλής για την πρωτοβουλία οργάνωσης της επίσκεψης στα Γιάννινα, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Είναι για εμένα προσωπικά μια ιδιαιτέρως ξεχωριστή συνάντηση διότι αποτυπώνει στην πράξη την βαθιά μου πεποίθηση πως μόνο μέσω της συνένωσης δυνάμεων μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Όλοι μαζί, αρχίζοντας από το κεντρικό κράτος και περνώντας στην Περιφέρεια στο δήμο, στην εκκλησία, στο πανεπιστήμιο, στα επιμελητήρια, όλους τους τοπικούς φορείς και φυσικά με την αρωγή των ελλήνων του εξωτερικού που δεν ξεχνούν την μητέρα πατρίδα μπορούμε να σχεδιάσουμε και υλοποιήσουμε δράσεις και προγράμματα σε πάρα πολλούς τομείς προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας.

Ο δήμος Ιωαννιτών θα είναι πάντα δίπλα σε τέτοιες πρωτοβουλίες, παραμένοντας σταθερά υπέρμαχος των συνεργασιών προκειμένου με τις δικές του δυνάμεις να συνεισφέρει για το καλό του τόπου.

Στο πλαίσιο μάλιστα της «διπλωματίας των πόλεων» που είχαμε καθιερώσει από την προηγούμενη θητεία μας για την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών προς όφελος του δήμου μας, θεωρώ ότι από σήμερα τα Γιάννενα έχουν αποκτήσει μερικούς πολύ σπουδαίους πρεσβευτές που θα εργαστούν για το σκοπό αυτό και τους ευχαριστώ.

Δέσμευσή μου είναι ότι οι δεσμοί που αναπτύχτηκαν μεταξύ μας αυτό το διήμερο της επίσκεψης σας στα Γιάννενα, όχι μόνο θα διατηρηθούν αλλά θα ενισχυθούν».

Ο πρόεδρος της βουλής των ελλήνων από την μεριά του αναφέρθηκε στο ρόλο της ΠΑΔΕΕ καθώς και στον στόχο που είχε η οργάνωση της επίσκεψης του διοικητικού συμβουλίου στην Ήπειρο.

«Η παρουσία του Δ.Σ. της ΠΑΔΕΕ είναι διττή. Η γνωριμία των τοπικών αρχών και φορέων με τον Οργανισμό αλλά και η γνωριμία των μελών του Οργανισμού με την περιοχή μας ώστε να συμπεριλάβουν στις έγνοιες τους και τον τόπο μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τασούλας.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΑΔΕΕ, Λ. Ραπτάκης, χαρακτήρισε την επίσκεψη στα Γιάννινα ως μια μεγάλη ευκαιρία για τον τουρισμό, την εκπαίδευση και τις επενδύσεις στην περιοχή μας, δηλώνοντας ενθουσιασμένος από τις προοπτικές συνεργασίας. Έκανε γνωστό μάλιστα ότι από την Κυριακή έχει δημιουργηθεί ένα hastag (#AllroadsLeadToIoannina) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τα μέλη του ΠΑΔΔΕ το οποίο διαφημίζει τα Γιάννενα.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, «ως παιδί της διασποράς», όπως είπε, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι απόδημοι έλληνες με σημαντικές θέσεις στις χώρες που ζουν δείχνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για την περιοχή μας.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Τσίμαρης, μίλησε για μια «ευκαιρία ανάπτυξης αμφίδρομων σχέσεων.

Η αναπληρώτρια Περιφερειάρχη, Αγνή Νάκου, έκανε λόγο για μια επίσκεψη που δημιουργεί δυνατότητες ανάπτυξης και προαγωγής του τόπου.

Ο αντιπρύτανης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ξενοφών Μπήτσικας, στάθηκε στις προσπάθειες εξωστρέφειας και διεθνών συνεργασιών του Ιδρύματος, ζητώντας τη συνδρομή της ΠΑΔΕΕ.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Μ. Χρυσοστόμου, αναφέρθηκε στις επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται με την επίσκεψη του Συμβουλίου στα Γιάννενα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, Σπύρος Σουρέλης, ζήτησε από μέλη της ΠΑΔΕΕ να συμβάλουν κι αυτά στην προσπάθεια για την αεροπορική διασύνδεση Θεσσαλονίκης με τις ΗΠΑ, γεγονός που αν συμβεί, θα συμβάλει στην προσέλκυση αμερικάνων τουριστικών και στην Ήπειρο.

Τέλος, οι επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Τατιάνα Καλογιάννη, Νίκος Γκόντας και Παντελής Κολόκας, που βρέθηκαν στη συνάντηση, ευχήθηκαν η συνεργασία που ξεκίνησε με την πρώτη παρουσία της ΠΑΔΕΕ στα Γιάννενα να γίνει σταθερή και σύντομα να έχουμε πρόοδο στους τομείς όπου μπορεί να υπάρξει συνέργια.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης αντιδήμαρχοι του δήμου Ιωαννιτών, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι.

Τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑ.Δ.Ε.Ε που φιλοξενήθηκαν στα Γιάννενα ήταν οι: Λεωνίδας Ραπτάκης, Πρόεδρος ΠΑ.Δ.Ε.Ε και Γερουσιαστής στην Πολιτεία Road island (ΗΠΑ), Έφη Τριανταφυλλοπούλου, Α’ Αντιπρόεδρος ΠΑ.Δ.Ε.Ε και Βουλευτής στο Τορόντο (Καναδάς), Στηβ Γεωργανάς Β’ Αντιπρόεδρος ΠΑ.Δ.Ε.Ε και  Μέλος της Βουλής της Αυστραλίας, Άννυ Κουτράκη, Μέλος του Κοινοβουλίου του Κεμπέκ (Καναδάς), Υφυπουργός Τουρισμού και μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για Μεταφορές & Υποδομές, Στέφαν Παππάς, Πολιτειακός Γερουσιαστής Ουαϊόμινγκ (ΗΠΑ), Νίκος Κουρής, βουλευτής Αλβανίας και Βαγγέλης Ντούλες, βουλευτής Αλβανίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close Search Window