Νέα - Ανακοινώσεις|

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Ο κ. Λιόλιος βρίσκεται στα Γιάννενα για συναντήσεις με σωματεία και φορείς της περιοχής, καταγράφοντας τα προβλήματα αλλά και τις προοπτικές που υπάρχουν για την ανάπτυξη του αθλήματος που υπηρετεί.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης κλειστών εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Λιόλιο με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΕΟΚ, και τα οποία σύντομα θα αποστείλει στο δήμο Ιωαννιτών, η περιοχή των Ιωαννίνων δικαιούται να διαθέτει ακόμα δύο κλειστές εγκαταστάσεις προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες που υπάρχουν ήδη, αλλά και να αναπτύξει ακόμα περισσότερο τα αθλήματα που διεξάγονται σε κλειστές σάλες.

Από την μεριά του ο κ. Μπέγκας τόνισε ότι η σημερινή δημοτική αρχή θα αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να μην χαθεί οριστικά η δυνατότητα κατασκευής ενός μεγάλου κλειστού γυμναστηρίου στην περιοχή του Βοτανικού, όπως άλλωστε προβλέπεται από το Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό.

Θύμισε δε τη δέσμευση του 2019 από τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με βάση την οποία έχει παραχωρηθεί από το δήμο συγκεκριμένη έκταση στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την ανέγερσή του.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί με τον πρόεδρο της ΕΟΚ οι απόψεις μας για τις αθλητικές υποδομές στα Γιάννενα συμπίπτουν και θεωρώ ότι πλέον έχουμε έναν ακόμα σύμμαχο στις δίκαιες διεκδικήσεις μας, με τον οποίο η συνεργασία μας θα είναι διαρκής. Τα Γιάννενα αξίζουν να έχουν σύγχρονες αθλητικές υποδομές που σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας έχουν δημιουργηθεί εδώ και χρόνια. Επαναφέραμε την πρόταση για την κατασκευή ενός νέου κλειστού γυμναστηρίου στον Βοτανικό το οποίο σε συνδυασμό με τις ενέργειες και το σχεδιασμό της Περιφέρειας Ηπείρου για τη δημιουργία μιας ακόμα σύγχρονης αθλητικής εγκατάστασης μπορούν να συμβάλλουν άμεσα στην ανάπτυξη του αθλητισμού, αλλά και την τόνωση του αθλητικού τουρισμού στα Γιάννενα. Και τα δύο είναι απαραίτητα. Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι φορείς θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον τόπο», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μπέγκας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close Search Window