Νέα - Ανακοινώσεις|

Συνάντηση με τον επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης, «Κοινό των Ηπειρωτών- Ώρα Ευθύνης», Γιάννη Στέφο και τον περιφερειακό σύμβουλο, Σάββα Δημητριάδη, είχε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Στη διάρκειά της συζητήθηκαν γενικότερα θέματα συνεργασίας μεταξύ των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκε το φαινόμενο της αιθαλομίχλης το οποίο ταλαιπωρεί το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Όπως τονίστηκε, η ανάγκη λήψης μέτρων είναι επιτακτική, με το δήμαρχο να σημειώνει πως η δημοτική αρχή στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο πιλοτικό πρόγραμμα «100 Ενεργειακά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις» έχει στόχο να εντάξει δράσεις με κοινωνικό και όχι μόνο ενεργειακό πρόσημο, στην κατεύθυνση ενίσχυσης των πιο αδύναμων κοινωνικά ομάδων.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε, η ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών για τη δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων με προτεραιότητα συμμετοχής σε αυτές ευάλωτων συμπολιτών μας, προκειμένου να έχουν οικονομικό – ενεργειακό όφελος.

«Οφείλουμε ως δημοτική αρχή να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο της αιθαλομίχλης που τα τελευταία πολλά χρόνια εμφανίζεται με ένταση στο λεκανοπέδιο. Πέραν από τα όποια μέτρα οφείλει να λάβει η κυβέρνηση, η αυτοδιοίκηση σε πρώτο και δεύτερο βαθμό πρέπει να συνεργαστούν για να δώσουν λύσεις. Υπάρχουν εργαλεία που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να ενισχυθούν ειδικά οι ευάλωτες κοινωνικά ομάδες του πληθυσμού με στόχο να γίνουν οι απαραίτητες ενεργειακές αλλαγές που θα οδηγήσουν στην άμβλυνση του προβλήματος. Χαίρομαι γιατί και η παράταξη του κ. Στέφου έχει τις ίδιες απόψεις και είμαι σίγουρος ότι η συνεργασία θα φέρει αποτελέσματα», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μπέγκας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close Search Window