Νέα - Ανακοινώσεις|

Ο υποψήφιος στις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. για την ανάδειξη του ψηφοδελτίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις ευρωεκλογές, Νίκος Φαραντούρης, επισκέφτηκε σήμερα το δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις επικείμενες ευρωεκλογές και τη σημασία που έχουν αυτές για τη θωράκιση της δημοκρατίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ειδικά στις μέρες που ζούμε, όπου ακραίες φωνές ηχούν όλο και πιο έντονα ανά την Ευρώπη.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Ιωαννίνων έθεσε στον κ. Φαραντούρη δύο ζητήματα που έχουν άμεση σχέση με την αυτοδιοίκηση και ειδικότερα τον πρώτο βαθμό της, τα οποία οι ευρωβουλευτές οφείλουν να έχουν ψηλά στην ατζέντα τους.

Το πρώτο αφορά την ενίσχυση της αυτοτέλειας της αυτοδιοίκησης και πολύ περισσότερο των δήμων και το δεύτερο τη δυνατότητα απευθείας διεκδίκησης ευρωπαϊκών πόρων από τους δήμους.

Μια πρόταση προς αυτή την κατεύθυνση θα ήταν, σύμφωνα με το δήμαρχο, η θεσμοθέτηση Διαχειριστικών Αρχών σε επίπεδο δήμων, προκειμένου να μπορούν να διαχειρίζονται απευθείας κοινοτικά κονδύλια.

Ο κ. Φαραντούρης άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις αυτές και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του προκειμένου να τις προωθήσει.

Από την μεριά του ο κ. Μπέγκας του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close Search Window