Νέα - Ανακοινώσεις|

Τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Νήσων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, υποστράτηγο Χριστόφορο Μπόκα, καθώς επίσης τον Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου, Κωνσταντίνο Τσιώπο και τον υπασπιστή του Συντονιστή , Γιάννη Χασάνη, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Στη διάρκεια της συνάντησης γνωριμίας με το νέο Συντονιστή συζητήθηκαν κυρίως θέματα πολιτικής προστασίας.

Ο κ. Μπέγκας τόνισε πως η δημοτική αρχή έχει θέσει σε πρώτη προτεραιότητα την πρόληψη και επισήμανε την ανάγκη συνεργασίας με την Πυροσβεστική η οποία κατέχει την τεχνογνωσία τόσο για την θωράκιση του δήμου όσο και για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων γεγονότων.

Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι η διαδικασία δημιουργίας αυτοτελούς τμήματος πολιτικής προστασίας στο δήμο Ιωαννιτών βρίσκεται σε εξέλιξη και πολύ σύντομα θα αναλάβει δράση.

Καταλήγοντας, δήλωσε σίγουρος ότι η συνεργασία μεταξύ δήμου και πυροσβεστικής σε όλα τα επίπεδα μπορεί και πρέπει να διευρυνθεί.

«Είχαμε μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τον νέο Συντονιστή της πυροσβεστικής στην Ήπειρο και συμφωνήσαμε στην αναγκαιότητα της πρόληψης. Σε αυτή την λογική κινούμαστε κι εμείς ως δήμος, πιστεύοντας ότι η κλιματική αλλαγή μας φέρνει όλους προ των ευθυνών μας κυρίως για να αποτρέψουμε ακραία προβλήματα που μπορεί να προκληθούν και αν δεν τα καταφέρουμε να δράσουμε άμεσα για να τα περιορίσουμε. Το αυτοτελές τμήμα πολιτικής προστασίας που θα λειτουργήσει το επόμενο χρονικό διάστημα στο δήμο Ιωαννιτών θα βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με την πυροσβεστική και άλλους αρμόδιους φορείς προκειμένου να θωρακίσουμε το λεκανοπέδιο όσο καλύτερα μπορούμε», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μπέγκας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close Search Window