Νέα - Ανακοινώσεις|

Τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, Jean – Luc  Lavaud και συνεργάτες τους, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, στην οποία μετείχε και η επίτιμη πρόξενος της Γαλλίας στα Γιάννενα, Δώρα Ζιαμπίρη, βρέθηκε η άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στην πόλη μας στις 23 Απριλίου.

Το Παρίσι είναι η διοργανώτρια των Ολυμπιακών Αγώνων φέτος το καλοκαίρι και τα Γιάννενα θα αποτελέσουν ένα από τους ελληνικούς σταθμούς στους οποίους η ολυμπιακή φλόγα θα ταξιδέψει μέχρι να φτάσει στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για την οργάνωση διάφορων εκδηλώσεων τις οποίες η γαλλική πλευρά επιθυμεί να πραγματοποιήσει στα Γιάννενα καθώς και η συνολικότερη προετοιμασία του σημαντικού αυτού γεγονότος.

Παράλληλα, εκ μέρους του δήμου Ιωαννιτών τέθηκαν ζητήματα που αφορούν την διπλωματία πόλεων και συζητήθηκαν οι πιθανότητες αδελφοποίησης του δήμου μας με πόλεις της Γαλλίας.

Τέλος, συμφωνήθηκε η συνεργασία σε θέματα πολιτισμού τα οποία θα συγκεκριμενοποιηθούν σε επόμενη συνάντηση.

«Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να φιλοξενήσουμε την ολυμπιακή φλόγα στα Γιάννενα στο ταξίδι της προς το Παρίσι. Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία με τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και τους συνεργάτες του, καθώς και την επίτιμη Πρόξενο της Γαλλίας στα Γιάννενα και είμαι σίγουρος ότι θα συνεργαστούμε άψογα για την υποδοχή της φλόγας. Το ίδιο σίγουρος είμαι ότι θα γίνει και στα υπόλοιπα πεδία τα οποία συζητήσαμε σήμερα και αφορούν τόσο τη διπλωματία πόλεων όσο και τις πολιτιστικές ανταλλαγές», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μπέγκας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close Search Window