Νέα - Ανακοινώσεις|

Η  8η  Μαρτίου έχει καθιερωθεί διεθνώς από το 1977, με απόφαση του ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών). Μια ακόμα παγκόσμια ημέρα που δεν πρέπει να εορτάζεται συμβολικά, αλλά για να μας υπενθυμίζει ότι ο σεβασμός των δικαιωμάτων της γυναίκας σε όλες τις διαδοχικές φάσεις της ζωής της ως θυγατέρα, σύζυγος, μάνα ή γιαγιά, είναι στάση ζωής.

Είναι μέρα που πρέπει να προβληματιστούμε για το μέλλον σε παγκόσμιο επίπεδο με την υποστήριξη της ισότητας, της ισοτιμίας των γυναικών και την αξιολόγηση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία. Να σταματήσει να ορίζεται η μοίρα μιας γυναίκας από τη γεωγραφική θέση της πόλης ή της χώρας όπου γεννήθηκε. Να σταματήσουν οι πράξεις άνισης μεταχείρισης, οι κάθε είδους κακοποιήσεις γυναικών που δυστυχώς βρίσκονται σε κάθε δελτίο ειδήσεων και αφορούν τόσο τις λιγότερο όσο και τις πιο ανεπτυγμένες χώρες.

Το γνωρίζουμε όλοι πως παρ’ ότι ως κοινωνία έχουμε κάνει σημαντικά βήματα για την κατοχύρωση της ισοτιμίας των δύο φύλων, ωστόσο υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν.

Υφίστανται διαχωρισμοί και κυρίως κρατούν καλά ακόμη στερεότυπες αντιλήψεις για το ρόλο του κάθε φύλου, που πρέπει να ανατρέψουμε.

Στο Δήμο Ιωαννιτών, η δική μας Δημοτική Αρχή ήταν αυτή που ίδρυσε για πρώτη φορά Δημοτική Επιτροπή Ισότητας.

Σε αυτά τα χρόνια οι πρωτοβουλίες, οι δράσεις και οι προτάσεις της ήταν ποικίλες και πάντα ενδιαφέρουσες.

Είμαι σίγουρος ότι και σε αυτή τη θητεία η δημοτική μας αρχή θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο να εργάζεται για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας κι εγώ προσωπικά θα είμαι πάντα στο πλευρό της.

Δήμαρχος Ιωαννίνων,

Θωμάς Μπέγκας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close Search Window