Νέα - Ανακοινώσεις|

Σύσκεψη με τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων είχε σήμερα το πρωί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γεωργία Γιώτη, μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου Ιωαννιτών.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση των προέδρων για τις διαδικασίες μέσω των οποίων μπορούν να προβούν σε δαπάνες από την πάγια προκαταβολή που λαμβάνουν καθώς επίσης και ζητήματα που αφορούν στο κτηματολόγιο αλλά και την καταγραφή της δημοτικής περιουσίας.

Πιο αναλυτικά, οι πρόεδροι ενημερώθηκαν από τους υπηρεσιακούς παράγοντες για το ύψος των δαπανών που μπορούν να κάνουν μέσω της πάγιας προκαταβολής για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών καθώς και τον τρόπο συμπλήρωσης και αποστολής των τιμολογίων προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα και καθυστερήσεις στην εξόφλησή τους. 

Σχετικά με το κτηματολόγιο, τα προβλήματα που υπάρχουν σε ορισμένες κοινότητες αλλά και την καταγραφή των δημοτικών ακινήτων η κ. Γιώτη ζήτησε τη συνεργασία των πρόεδρων προκειμένου να δημιουργηθεί μια επικαιροποιημένη βάση δεδομένων στην οποία θα υπάρχουν καταγεγραμμένα όχι μόνο τα ακίνητα του δήμου σε κάθε κοινότητα αλλά επίσης οι παροχές ρεύματος και ύδρευσης προκειμένου να υπάρχει όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη εικόνα με σκοπό την καλύτερή αξιοποίησή τους.

«Δέσμευση μας είναι η στενή συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια του δήμου μας. Η σημερινή μας σύσκεψη κινείται προς αυτή την κατεύθυνση και αποδεικνύει ότι δημοτική αρχή και τοπικές κοινότητες είμαστε συνεργάτες για το καλό του τόπου. Η πόρτα του δημαρχείου είναι πάντα ανοιχτή για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί. Αυτό που ζητάμε από εσάς είναι να μας ενημερώνετε για θέματα τα οποία γνωρίζετε καλύτερα αφού η επαφή σας με τους δημότες στις κοινότητές σας είναι καθημερινή. Αν δουλέψουμε όλοι μαζί με μόνο γνώμονα πως θα εξυπηρετήσουμε τους συνδημότες μας θα καταφέρουμε πολλά», είπε μεταξύ άλλων η κ. Γιώτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close Search Window