Νέα - Ανακοινώσεις|

Διάθεση για να συνεργαστούν στην πράξη προκειμένου να αναδειχτεί συνολικά ο τουριστικός προορισμός των Ιωαννίνων έδειξαν σήμερα οι εκπρόσωποι των δήμων της Περιφερειακής μας Ενότητας, οι οποίοι, μετά από πρόσκληση του δημάρχου Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, συμμετείχαν σε σύσκεψη με θέμα τον τουρισμό στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων στην αρχική του τοποθέτηση στάθηκε στην ανοδική πορεία του τουρισμού στην περιοχή μας, τονίζοντας ότι όλος ο νομός έχει τη δυνατότητα πλέον να διαμορφώσει ένα νέο προϊόν με υψηλά χαρακτηριστικά, ποιότητα, πολλαπλές εναλλακτικές μορφές τουριστικών επιλογών και εξαιρετικές υποδομές.

Ο ίδιος επισήμανε ότι χρειάζεται μια κοινή προσπάθεια απ’ όλους με έναν αναπτυξιακό προσανατολισμό, με όραμα και στόχευση μέσα από τον καλύτερο συντονισμό και τη συνεργασία για την υλοποίηση μιας αποτελεσματικής στρατηγικής που στοχεύει στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος του τόπου μας.  

«Επιμένω στο θέμα των συνεργασιών γενικότερα αλλά και ειδικά στον τομέα του τουρισμού, γιατί το θεωρώ πολύ σημαντικό.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι πως μόνο έχοντας κοινή στρατηγική, μπορούμε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Σε αυτή την κατεύθυνση και μέσα από τη χρήση σύγχρονων μεθόδων marketing,  τη σύσταση εξειδικευμένων ομάδων εργασίας, τις υψηλές συνεργασίες με τη τουριστική αγορά και τους εμπλεκόμενους Φορείς και Ενώσεις,  πιστεύουμε ότι ως Δήμοι μπορούμε να συμβάλλουμε στο να χτίσουμε να το νέο τουριστικό προϊόν του νομού Ιωαννίνων.

Έτσι, ενώνοντας τις δυνάμεις μας, μπορούμε να στηρίξουμε και να υλοποιήσουμε μια κοινή στρατηγική για την τουριστική ανάπτυξη ώστε να δημιουργήσουμε ένα Τουριστικό Τόξο με πολλά οφέλη για όλους μας», σημείωσε ο κ. Μπέγκας.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο δήμος Ιωαννιτών, έχει θέσει ως πρωταρχικό στόχο ο προορισμός μας να προβάλλεται συστηματικά συνολικά και επαγγελματικά και να αξιοποιεί αποτελεσματικά όλα τα διαθέσιμα εργαλεία – πλεονεκτήματά της περιοχής, είτε πρόκειται για προσφερόμενες υπηρεσίες στον τομέα του τουρισμού και της εστίασης, είτε για την αγορά των συνεδριακών, πολιτιστικών και αθλητικών διοργανώσεων είτε για την Διπλωματία πόλεων κ.ο.κ., πάντα όμως σε συνεργασία με όλους τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, την Περιφέρεια Ηπείρου, την Μητρόπολη, το Πανεπιστήμιο, το Επιμελητήριο, την Ένωση Ξενοδόχων κι άλλους φορείς.

Ειδική αναφορά έκανε και στο θέμα του αεροδρομίου των Ιωαννίνων, θυμίζοντας την επιτυχημένη μάχη που έδωσε κατά την προηγούμενη θητεία του για την λειτουργική αναβάθμισή του.

Πιο συγκεκριμένα υπογράμμισε ότι πλέον ο στόχος θα πρέπει να είναι η καθιέρωση μόνιμων πτήσεων από χώρες του εξωτερικού, ξεκινώντας από την Κύπρο και τη Γερμανία, με τις οποίες έχει γίνει ήδη μια σημαντική προεργασία.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Χρήστος Τάτσης, από την μεριά του μίλησε για την αρχή μιας συνεργασίας η οποία έχει στόχο να φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει να υπάρχει ενιαία προωθητική διαχείριση του τουριστικού προϊόντος από όλους τους δήμους.

«Είναι απαραίτητο να εξελιχτούμε πέρα από τις μέχρι σήμερα πεπατημένες μεθόδους προβολής, να ανοιχτούμε σε νέες αγορές και να εμπλουτίσουμε όλοι μαζί το προϊόν μας», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τάτσης.

Ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Ιωαννίνων, σε θέματα τουρισμού, Στέφανος Ζέρβας, ανέφερε ότι ο τουρισμός πόλεων είναι πλέον ο πιο ανεπτυγμένος όταν συνδυάζεται με εναλλακτικές προτάσεις.

«Αυτό είναι κάτι που ο νομός Ιωαννίνων μπορεί να το προσφέρει στους επισκέπτες αρκεί να έχουμε τη σωστή στρατηγική ώστε να διεισδύσουμε στις αγορές – στόχους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Πωγωνίου, Κώστας Καψάλης, συμφώνησε ότι οι προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή μας υπάρχουν, αρκεί οι δήμοι να δικτυωθούν ώστε να προβάλλουν συνολικά τις ομορφιές του τόπου μας.

«Το πιο σημαντικό είναι να εξασφαλίσουμε την ποιότητα και να κρατήσουμε τον κόσμο στα χωριά κι αυτό μπορεί να γίνει με την ανάπτυξη και ανάδειξη των τοπικών μας προϊόντων. Είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε γιατί και η δική μας περιοχή έχει περιθώρια ανάπτυξης. Μόνο αν εργαστούμε όλοι μαζί θα έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα», σημείωσε ο κ. Καψάλης.

Ο Ηλίας Ράπτης αντιδήμαρχος Τουρισμού στο δήμο Ζαγορίου πρότεινε κάθε δήμος να δημιουργήσει ένα τουριστικό πλάνο το οποίο στη συνέχεια θα αποτελέσει τη βάση για μια κοινή προώθηση του νομού Ιωαννίνων, ενώ αναφέρθηκε και στην επικείμενη ένταξη του Ζαγορίου στον κατάλογο της Ουνέσκο.

Η αντιδήμαρχος του δήμου Δωδώνης, Χρυσούλα Δάλλα, σημείωσε ότι η τουριστική ανάπτυξη και προβολή αφορά όλους τους δήμους των Ιωαννίνων, προσθέτοντας ότι μέσα από τη συνεργασία μπορεί το τουριστικό προϊόν του νομού να αναδειχτεί καλύτερα.

Ο Γιώργος Παππάς αντιδήμαρχος Τουρισμού στο δήμο Β. Τζουμέρκων αναφέρθηκε στις κινήσεις που έχει κάνει ο δήμος του για την προβολή του, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι πρέπει όλοι οι δήμοι μαζί να εργαστούν για την προώθηση της περιοχή μας.

Ο ίδιος στάθηκε και στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του τουρισμού στους ορεινούς δήμους με τους εργαζόμενους καθώς είναι πολύ δύσκολη η προσέλκυσή τους.

Ο αντιδήμαρχος της Κόνιτσας, Πέτρος Γκόκας, επισήμανε ότι κάθε περιοχή έχει τα δικά της συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία όμως μπορούν να αναδειχτούν καλύτερα μέσα από τη συνεργασία.

Τέλος, η Κατερίνα Μπαλάφα αντιδήμαρχος Ζίτσας, τόνισε ότι στο δήμο της έχει ξεκινήσει μια καταγραφή σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος η οποία όταν ολοκληρωθεί μπορεί να συμβάλει σε μια κοινή προσπάθεια προβολής .

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την συμφωνία δημιουργίας ομάδας εργασίας με εκπροσώπους αιρετούς, υπηρεσιακούς αλλά και συνεργάτες από κάθε δήμο η οποία θα αναλάβει τον καλύτερο συντονισμό προκειμένου όλα όσα συζητήθηκαν να αρχίσουν να υλοποιούνται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close Search Window