Νέα - Ανακοινώσεις|

Ο δήμος Ιωαννιτών ενημερώνει ότι η ολοκλήρωση του έργου «Γωνιές ανακύκλωσης» που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» είναι σε εξέλιξη και η λειτουργία τους δεν έχει ακόμα ξεκινήσει.

Πρόκειται για μια δράση η οποία προβλέφτηκε από το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων στη λογική της ολοκληρωμένης διαχείρισης από τη δημοτική αρχή της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα» στην προηγούμενη θητεία της, ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο δημοπρατήθηκε το έργο στην προηγούμενη δημοτική περίοδο έχει δημιουργήσει ορισμένα προβλήματα.

Σύμφωνα με την σύμβαση που έχει υπογραφεί με τον ανάδοχο και η οποία περιλαμβάνει δύο υποέργα, στα όρια του δήμου θα δημιουργηθούν 11 γωνιές ανακύκλωσης ως εξής:

•          5 Υπόγειες γωνίες ανακύκλωσης 4 θέσεων με ενσωματωμένα έξυπνα συστήματα λειτουργίας

•          6 Επιφανειακές γωνιές ανακύκλωσης 6 θέσεων με ενσωματωμένα έξυπνα συστήματα λειτουργίας

Παράλληλα, προβλέπεται και η προμήθεια ενός απορριμματοφόρου οχήματος ανακυκλώσιμων δύο ρευμάτων κι ενός ακόμα με υδραυλικό μηχανισμό γερανοφόρου.

Μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί οι προβλεπόμενοι κάδοι σε 5 από τα συνολικά 11 σημεία, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμα λειτουργικοί, καθώς απαιτούνται κι άλλες εργασίες, όπως αυτές τις σύνδεσης με το δίκτυο του ρεύματος, ενώ ο ανάδοχος δεν έχει παραδώσει ακόμα κανένα από τα δύο οχήματα που είναι απαραίτητα για την αποκομιδή των απορριμμάτων καθώς δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με τα ήδη υπάρχοντα.

Ως εκ τούτου, οι πολίτες καλούνται να μην απορρίπτουν ανακυκλώσιμα ή άλλα απορρίμματα στους κάδους, μέχρις ότου υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

Μάλιστα, στις συμβατικές υποχρεώσεις του αναδόχου, οι οποίες περιλαμβάνονται στο δεύτερο υποέργο, είναι και οι δράσεις ενημέρωσης, πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης για τον τρόπο χρήσης των «γωνιών ανακύκλωσης», κάτι που  θα πρέπει να υλοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση του συνόλου των προμηθειών του πρώτου υποέργου.

Η σύμβαση προβλέπει ακόμα και εξάμηνη δοκιμαστική λειτουργία με ευθύνη του αναδόχου.

Έτσι μέχρι σήμερα ο δήμος Ιωαννιτών δεν έχει παραλάβει το έργο και δεν είναι στη δική του δικαιοδοσία καμία ενέργεια.

Υπεύθυνος για τη λειτουργία  και συντήρηση τους θα καταστεί μετά και το τέλος της εξάμηνης δοκιμαστικής περιόδου.

Ωστόσο, συνεργεία του δήμου έχουν ήδη ξεκινήσει το σφράγισμα των κάδων, καθώς και την αποκομιδή απορριμμάτων πέριξ αυτών, αφού σε ορισμένα σημεία έχουν παρατηρηθεί προβλήματα.

Ο δήμος Ιωαννιτών καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου ένα σημαντικό έργο για την σύγχρονη και ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων να ολοκληρωθεί όσο πιο σύντομα γίνεται και να παραδοθεί προς χρήση στους δημότες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close Search Window