Νέα - Ανακοινώσεις|

Στα θέματα που έθεσε η αντιπολίτευση απάντησε η δημοτική αρχή στην πρώτη ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών, «περί λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής».

Πιο αναλυτικά, στο θέμα που αφορά την κανονιστική απόφαση για τα τραπεζοκαθίσματα που τέθηκε από την παράταξη «Γιάννενα – Νέα Εποχή» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Χρήστος Τάτσης, σημείωσε ότι σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες η εισήγηση ετοιμάζεται με βάση τις ευρωπαϊκές και εθνικές οδηγίες, ενώ από την μεριά του ο Δήμαρχος Θωμάς, Μπέγκας, ζήτησε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να συμμετέχουν στη διαδικασία αυτή με γραπτά υπομνήματα, καταθέτοντας τις προτάσεις που εκείνες θεωρούν ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη για την ολοκλήρωση της απόφασης.

Αναφορικά με την πορεία των διαδικασιών συγχώνευσης των καταργηθέντων Νομικών Προσώπων, θέμα που τέθηκε από την παράταξη «Γιάννενα – Νέα Εποχή», ο Γενικός Γραμματέας του δήμου, Κωνσταντίνος Μπαμπασίκας, μίλησε για ριζικές αλλαγές που φέρνει η κατάργηση των νομικών προσώπων και τη δυσκολία που υπάρχει για την πλήρη ενσωμάτωσή τους.

«Από τις πρώτες μέρες έχουν γίνει έγκαιρα όλες οι ενέργειες για την ομαλή άσκηση των αρμοδιοτήτων των νομικών πρόσωπων που καταργήθηκαν, μέσω του δήμου πλέον, ενώ ταυτόχρονα προχωρά η κατάρτιση του νέου οργανισμού εσωτερικής λειτουργίας», είπε μεταξύ άλλων, ενώ εξήγησε ότι θα πρέπει πρώτα να τροποποιηθεί ο υπάρχον Οργανισμός Εσωτερικής λειτουργίας με την ενσωμάτωση των καταργημένων νομικών προσώπων στο δήμο και σε δεύτερο χρόνο να συσταθεί ο νέος Οργανισμός.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ιωαννίνων τόνισε ότι η διαδικασία ενσωμάτωσης των καταργημένων νομικών προσώπων του δήμου είναι επίπονη, αλλά η δημοτική αρχή την χειρίζεται με γρήγορες διαδικασίες, χωρίς να έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, ούτε στις εργασιακές σχέσεις των υπαλλήλων των καταργημένων νομικών προσώπων.

Στο θέμα της τήρησης απογραφικών στοιχείων της αποθήκης του δήμου Ιωαννιτών που τέθηκε από την παράταξη «Ιωάννινα_2023», η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γεωργία Γιώτη, έδωσε εξηγήσεις για τον τρόπο λειτουργίας της αποθήκης του δήμου, τις διαδικασίες προμηθειών και παρακολούθησης των υλικών που διαθέτει, ενώ και ο Γενικός Γραμματέας επισήμανε ότι γίνεται ο απαραίτητος έλεγχος με τη δημοτική αρχή να προτίθεται να προχωρήσει σε διαδικασίες αναβάθμισης του συστήματος παρακολούθησης.

Ο κ. Μπέγκας, σημείωσε ότι η διαχείριση της αποθήκης πρέπει να περάσει στην ψηφιακή εποχή συνδέοντάς την αναβάθμιση αυτή και με την μετεγκατάσταση του εργοταξίου.

Η παράταξη «Γιάννενα Όμορφη Πόλη» ζήτησε ενημέρωση για τις εργασίες προόδου του έργου του «Μεγάλου Δακτυλίου».

Απαντώντας, ο αντιδήμαρχος έργων, Κώστας Γκόγκος, μίλησε για ένα σημαντικό, αναπτυξιακό έργο για το δήμο Ιωαννιτών, παρουσιάζοντας την μέχρι τώρα εξέλιξή του.

Επικεντρώνοντας στην απόφαση για τροποποίηση της μελέτης ως προς την βελτίωση του υπεδάφους με χαλικοπασσάλους, εξήγησε ότι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, μέσω συμπληρωματικών γεωτεχνικών ερευνών, προέβη στο συμπέρασμα ότι «για το υπέδαφος της περιοχής του έργου προκύπτουν σαφείς ενδείξεις ύπαρξης ρευστοποιήσιμων στρώσεων ‘μηδενικής’ πρακτικά συνοχής, και υψηλής συμπιεστότητας», κι έτσι πρότεινε την κατασκευή χαλικοπασσάλων «για την αντιμετώπιση των ανωτέρω ζητημάτων και προκειμένου να διασφαλιστεί η έντεχνη κατασκευή και βιώσιμη λύση για το έργο».

Ο κ. Μπέγκας έκλεισε τη συζήτηση λέγοντας ότι μελετητικές αστοχίες μπορεί να υπάρχουν σε μελέτες τεχνικών έργων αλλά πρέπει να εντοπίζονται και να διορθώνονται έγκαιρα προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα στην εκτέλεση τους.

Παράλληλα εξήγησε ότι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι η προβλεπόμενη προκειμένου να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στην έγκριση της συμπληρωματικής σύμβασης.

«Δεν συγκρουόμαστε με κανένα φορέα και στη λογική της εξασφάλισης της ποιότητας των δημόσιων έργων θα πρέπει να συντασσόμαστε όλοι», κατέληξε ο κ Μπέγκας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close Search Window